Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació de Barcelona avala la decisió de l’Ajuntament d’assumir la gestió directa dels serveis socials

L’alcalde recordava que altres municipis ja ho han fet “amb resultats satisfactoris” i subratlla que Olèrdola tindrà en exclusiva una treballadora social

dilluns 12 novembre 2018

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha donat a conèixer que la Diputació ha emès informes favorables a la decisió de l’Ajuntament d’assumir, a partir de gener, la gestió directa dels serveis socials. La mateixa Diputació va facilitar a Olèrdola el coneixement d’altres experiències similars de municipis que havien assumit directament els serveis socials amb resultats satisfactoris, com havia estat el cas de Castellbisbal.(àudio)

L’Ajuntament preveu que el servei millori perquè Olèrdola passarà a disposar d’una treballadora social a dedicació exclusiva pel municipi, durant tota la seva jornada, de dilluns a divendres. (àudio)

L’alcalde subratllava que l’Ajuntament “no perdrà res” i podrà tenir la millora que reportarà tenir en exclusiva una treballadora social. Per a il·lustrar l’encert d’apostar per la “municipalització del servei”, Lucas Ramírez posava com a exemple el cas dels Serveis Tècnics de molts ajuntaments, que han de demanar compartir els serveis d’un arquitecte al Consell Comarcal. En el cas d’Olèrdola, com ara passarà amb serveis socials, es disposa de capacitat suficient com per tenir arquitecte propi.(àudio)

La gestió directa també ha de comportar que no hi hagi canvis freqüents  en l’equip professional que atén els serveis socials “i això genera més confiança en l’usuari”, segons destacava Lucas Ramírez. A pregunta del grup del PDeCAT, el govern va respondre en el darrer ple municipal que l’Ajuntament no disposava d’informe de la Generalitat sobre la decisió.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions