Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació elaborarà el Programa d’Actuació Municipal d’Olèrdola en matèria d’Habitatge

L’Ajuntament també ha rebut el suport de la Diputació per a fomentar lloguers assequibles a Olèrdola

dilluns 23 juliol 2018

La Diputació de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament d’Olèrdola un recurs tècnic per a l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal en matèria d’habitatge. El programa permetrà disposar d’una diagnosi en detall de la situació a Olèrdola en matèria d’habitatge, així com les possibilitats d’actuació per part de l’Ajuntament de manera directa o en col·laboració amb altres administracions. La mateixa Diputació també ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 5.000 € per finançar la contractació d’un tècnic perquè elabori unes bases per a fomentar el lloguer assequible a Olèrdola.

La regidora d’habitatge de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, destacava que els dos recursos assolits gràcies a la Diputació van en la mateixa línia de facilitar accés a l’habitatge, especialment per als joves.(àudio)

Torres apuntava que les bases per fomentar el lloguer assequible poden anar relacionades amb  facilitar als propietaris l’arranjament d’un habitatge ara buit perquè, a canvi d’aquest suport de l’Ajuntament, posin l’immoble al mercat de lloguer a preus assequibles. Torres indicava que a Olèrdola, a través de l’Oficina Local d’Habitatge, també s’ha coordinat alguna primera experiència en matèria d’urgència social. La regidora afegia que la previsió és la disposar de la diagnosi del Programa d’Actuació i les Bases, abans de finalitzar aquest 2018.(àudio)

La voluntat del govern municipal és el de facilitar que els joves no es vegin obligats a deixar el municipi per l’excessiu preu de l’habitatge.(àudio)

En la columna d’opinió del butlletí municipal “Olèrdola Informació” d’aquest mes de juliol, Alternativa per Olèrdola  indica que l’habitatge és “d’aquells temes que poden donar la sensació que tenen poca problemàtica a municipis con Olèrdola,  però res més lluny de la realitat. Trobar un habitatge a preus assequibles, de lloguer o de compra, per a joves i en general per a gent amb poc poder adquisitiu és una tasca complicada.

Tot i que les raons són diverses, podem afirmar que el tipus d’habitatge que predomina en el nostre municipi i la falta de polítiques de la Generalitat, administració que té la responsabilitat i els recursos, no inverteixi en habitatges socials i de protecció oficial a municipis fora de les grans ciutats metropolitanes, amb el greuge comparatiu que això suposa, està provocant que els joves del nostre municipi no puguin continuar vivint a Olèrdola quan s’independitzen”.

És per això que des del govern municipal “estem treballant en diversos fronts per poder trobar solucions a aquesta problemàtica”. A més d’aquesta recerca de recursos, també es recorda  que l’Ajuntament ja disposa d’un Punt d’Informació Local d’Habitatge, on es poden fer diversos tràmits com: ajuts al lloguer, ajuts al propietaris per a llogar segur, borsa de lloguer i tot tipus de consultes”. A través del Punt d’Informació Local d’habitatge s’han tramitat 9 dels ajuts presentats des d’Olèrdola per al lloguer d’habitatges.

Escolta l'entrevista a Arantxa Torres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions