Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació ha lliurat el Pla director d'usos de la Torre de Moja

El Pla defineix la distribució i organització dels espais així com les diferents propostes culturals que s’hi poden desenvolupar
El treball ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcalde d‘Olèrdola, Lucas Ramírez.
El treball ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcalde d‘Olèrdola, Lucas Ramírez.

dimarts 14 gener 2020

 

Redacció/Diputació

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla director d’usos de la Torre de Moja, al municipi d’Olèrdola, un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) que té els seus orígens al segle X. L’objectiu del Pla, que ha estat dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i ha suposat un cost de 9.000 euros, és definir els usos que es puguin dur a terme als diferents espais que formen el conjunt monumental en funció de les necessitats, els avantatges socials així com el seu cost econòmic i poder disposar d’un instrument tècnic per a la seva gestió. El treball ha estat lliurat aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcalde d‘Olèrdola, Lucas Ramírez.

La Torre de Moja, una edificació de defensa medieval de planta circular a la qual s’adossa un habitatge entre mitgeres de planta baixa i pis, ha estat objecte d’estudi del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local des del 2002, any en què se’n van realitzar els primers estudis històrics i excavacions arqueològiques. Durant els anys posteriors s’han portat a terme diferents fases de restauració de la torre i de la casa adjacent, amb la col·laboració de diferents administracions, com la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal, els Fons FEDER i la Diputació de Barcelona, restant encara pendent la tercera i darrera fase corresponent a l’accés i restauració interior de la torre.

El Pla Director d’usos de la Torre de Moja és un document per a la gestió i un projecte global d’actuació del monument, en el que es defineix la distribució i organització dels espais així com les diferents propostes culturals que s’hi poden desenvolupar, i que fixa el model de gestió i desenvolupament de l’activitat en el conjunt, amb l’objectiu de revitalitzar-lo i posar-lo al servei públic.

Document Actions