Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació preveu fer obres de millora al camí de Moja a Daltmar

L’alcalde, Lucas Ramírez, recorda les recents millores fetes per part de l’Ajuntament i assenyala que caldrà negociar el manteniment

dimecres 09 juny 2021

La Diputació de Barcelona actuarà en els camins de Can Ros, de Moja a Daltmar i de les Cabanyes a Pacs, que actualment són de titularitat municipal, en la primera fase del Pla zonal de la xarxa de carreteres locals a la comarca de l’Alt Penedès.

Aquests tres projectes del Pla zonal de carreteres de la Diputació de Barcelona, juntament amb el calendari d’actuacions, han estat presentats aquest dimarts pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, acompanyat del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, als alcaldes dels municipis beneficiaris, incloent el d’Olèrdola, Lucas Ramírez.

D’acord amb el Pla, el camí de Can Ros, d’1,58 km de llargada, es transformarà en carretera de la xarxa local, i en els altres dos s’hi efectuaran obres per millorar la seva seguretat i el seu manteniment, a partir d’ara, s’anuncia que anirà a càrrec de l’ens provincial. En conjunt, els tres camins tenen una longitud de 7,68 km i una inversió prevista de 2.198.000 euros.  

La Diputació preveu actuar en la millora del camí de Moja a Daltmar, de 3,80 km, una via que, tal i com destaca el mateix ens provincial, enllaça amb el camí AP-001( el de la deixalleria) que serveix al trànsit intermunicipal que des de Daltmar vol accedir a Vilafranca i a la xarxa bàsica. Per aquesta actuació hi ha prevista una inversió de 460.000 euros. Les obres s’iniciaran el segon trimestre de 2023.

El president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, recordava que el Consell Comarcal ja va decidir el febrer de 2017 el pas d’aquests camins al Pla zonal de la xarxa de carreteres de la Diputació. El propòsit és que els camins estiguin en millor estat.(àudio)

En la presentació d’aquesta primera fase de camins del Pla zonal de carreteres, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, ha celebrat poder anunciar als alcaldes de la comarca aquestes actuacions, ja que a banda de les inversions que es realitzaran, el manteniment d’aquests camins ja no serà a càrrec del municipi sinó de la Diputació. Pere Pons ha recordat que «mantenir en bon estat els camins requereix una inversió molt elevada i per això, des de la Diputació hem impulsat aquest pla per alliberar els municipis en mantenir uns camins que pel trànsit que suporten i pel servei que realitzen, son  propis de carreters».(àudio)

El camí de Daltmar no reuneix els requisits tècnics per a passar a ser carretera, tal i com indica Pons.(àudio)

El diputat també ha recordat que «el Pla Zonal és un projecte potent de planificació de la xarxa viària local que no s’actualitzava des de feia 80 anys, el que feia necessària una actualització de la xarxa viària per les transformacions que ha suportat en aquests anys».

També el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, ha expressat la seva satisfacció per aquestes actuacions, recordant que l'elecció d'aquests vials va ser una decisió acordada pels alcaldes de l'Alt Penedès, atenent les necessitats de les diferents propostes que en el seu moment es van posar sobre la taula. En aquest sentit Lluch està convençut que la selecció dels camins va ser una bona elecció per les necessitats de mobilitat de la comarca.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, recordava que algunes de les millores planificades en el seu dia en matèria de seguretat al camí de Moja a Daltmar ja han estat realitzades per l’Ajuntament, amb la voluntat de donar resposta a una necessitat.(àudio)

Ramírez fa notar que l’estimació de 460.000 € d’inversió incorporava algunes de les actuacions que ha assumit l’Ajuntament, com les de millores del ferm, quedant-ne altres de pendents com les relatives en senyalització o condicionament de vorals.

L’alcalde d’Olèrdola indica que Ajuntament i la Diputació hauran de negociar quina part del manteniment de la via li correspon a cada administració. Per Ramírez, cal garantir serveis de manteniment que es realitzen de manera periòdica i puntual, en funció de les necessitats, com són la neteja de vegetació dels vorals o prevenir l’aparició de plaques de gel escampant potassa. L’alcalde recorda que per garantir aquests serveis, l’Ajuntament disposa de mitjans propis com la brigada municipal.(àudio)

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta declaracions de Xavier Lluch i Pere Pons, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions