Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Diputació realitza el projecte d’implantació d’una xicana amb nou pas de vianants a Sant Pere de Molanta

Es millorarà de la seguretat viària, l’accessibilitat i la mobilitat a l’entorn de l’accés al cementiri
Foto:Diputació de Barcelona
Foto:Diputació de Barcelona

dilluns 09 agost 2021

 

Redacció/Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha realitzat un projecte per a la implantació d’una xicana de doble revolt a la carretera BV-2415, principal via d’accés al nucli de Sant Pere Molanta, dins el municipi d’Olèrdola, una estratègia d’actuació que busca una millora de la seguretat viària, l’accessibilitat i la mobilitat en general. En aquest punt, situat a l’entorn de l’accés del cementiri, es detecta un excés de velocitat i s’han produït dos accidents, ja que l’actual traçat rectilini pot arribar a generar situacions de risc per excés de velocitat o manca d’atenció.

Les principals actuacions que el projecte contempla són el desplaçament lateral de la trajectòria dels vehicles amb l’execució d’una xicana i la construcció d’un nou pas de vianants sense prioritat, amb un refugi protegit per illots físics, que permetrà creuar la carretera i accedir al cementiri. Així mateix, es preveu la il·luminació de la xicana i la cruïlla amb el camí del cementiri a més de la implantació d’unes bandes transversals d’alerta abans de la xicana i la cruïlla. L’actuació té un pressupost de licitació de 87.897 euros i un termini d'execució de dos mesos.

En aquest tram de la BV-2415, el marge dret de la carretera està parcialment urbanitzat amb un passeig lateral amb arbres que dificulta que es vegin les edificacions existents des de la carretera i, en canvi, al marge esquerre està sense urbanitzar, localitzant-se únicament alguna edificació aïllada, camps de vinyes, una cuneta trepitjable de formigó i alguns guals d’accés a finques.

Així mateix, al PK 0,974 hi ha una cruïlla en X que és el principal accés al nucli de Sant Pere Molanta, tant pels vehicles com pels vianants que volen accedir al cementiri, que habitualment solen ser usuaris més vulnerables, especialment persones grans, fet que motiva l’actuació.

Document Actions