Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La doctora Meritxell Arenas, veïna de Sant Miquel, nomenada professora titular de la Universitat Rovira i Virgili

La doctora Arenas és vocal de la Junta del Col·legi de Metges de Tarragona i cap del servei d’oncologia radioteràpica de l’Hospital Sant Joan de Reus
Meritxell Arenas, durant la presentació del seu projecte docent, investigador i assistencial
Meritxell Arenas, durant la presentació del seu projecte docent, investigador i assistencial

dijous 21 gener 2021

 

La doctora Meritxell Arenas, veïna de Sant Miquel, ha obtingut plaça de professora titular a la Universitat Rovira i Virgili. Dijous de la setmana passada superava el darrer requisit per assolir aquesta fita professional, amb la presentació del projecte docent, investigador i assistencial que desenvoluparà a la Universitat. Meritxell Arenas és vocal de la Junta del Col·legi de Metges de la demarcació de Tarragona i cap del servei d’oncologia radioteràpica de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Fins ara era professora associada a la Universitat.

El projecte defensat per Arenas es basa en oferir  una docència “el màxim d’excel·lent possible”, avançar en el coneixement del càncer de mama, així com oferir tractaments de qualitat.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Meritxell Arenas es mostrava satisfeta per haver assolit aquest objectiu i destacava que era molt important “ que la docència universitària en medicina estigui vinculada a la pràctica dels hospitals”. (àudio).

El conjunt de l’atenció sanitària del país està rebent la pressió per l’increment de cassos de COVID-19. En aquest context, Meritxell Arenas demana que s’escolti als professionals experts a l’hora de prendre mesures per reduir l’impacte de la COVID, reorganitzar els serveis hospitalaris o definir els criteris d’ordre d’administració de les vacunes.(àudio)

Malgrat el cansament acumulat per la pandèmica i haver viscut “situacions molt dures”, Arenas indica que la covid l’ha fet créixer.(àudio)

En l’Hospital Sant Joan de Reus, com en la resta de centres hospitalaris, ha estat necessari reprogramar tractaments i ajornar operacions. En el cas del càncer, l’Hospital s’ha organitzat per no parar cap tractament i inclús, amb mesures de protecció, mantenir-los en el cas de pacients de càncer en tractament que també  han resultat positius de covid.

Escolta l'entrevista a Meritxell Arenas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions