Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La factura de l’aigua protagonitza part del debat del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts

El ple aprovava la modificació dels estatuts del consorci CONGIAC i l’increment del 0’9% que fixa l'Estat pels sous del personal de l’Ajuntament

dimecres 03 febrer 2021

La factura de l’aigua ha estat una de les temàtiques que ha protagonitzat el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat aquest dimarts al vespre. En el torn de precs i preguntes, el grup d’ERC formulava al plenari una bateria de preguntes sobre la facturació , que entenien “indesxifrable”, i posava de manifest que les queixes entre veïns i empreses eren nombroses pels imports que es cobraven. El govern va oferir als grups participar en una propera reunió amb els tècnics de l’empresa que gestiona el servei, el consorci CONGIAC, per aclarir en detall tots els dubtes. En el debat el govern també va posar de relleu que la tarificació de l’aigua no havia canviat sinó que, amb el pas de la factura a trimestral, es passava a ponderar els trams de consum de dos a tres mesos. El regidor de serveis, Juanma Samblás, va detallar que es comptava amb un estudi comparatiu en el cas de Daltmar que servia per concloure que, llevat d’algunes incidències per excés de consum, els imports de facturació “estaven en la línia de fa un any”. L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, confia que es puguin aclarir les possibles confusions.(àudio)

Tots els grups de l’oposició van expressar la seva preocupació per la factura de l’aigua, sent el d’ERC el qui traslladava al plenari el detall de les preguntes després d’haver-les plantejat en la Comissió Informativa prèvia al ple. En el debat, el govern va respondre que cada municipi que pertanyia a CONGIAC era lliure de posar la seva tarificació i s’anunciava que la taxa de manteniment del clavegueram s’estudia incorporar-la a dins de la gestió de CONGIAC, en les properes ordenances fiscals.

La regidora no adscrita, Marta Mestre, explica que les factures són “il·legibles i no s’acaben d’entendre” i confiava en aclarir dubtes amb l’empresa.(àudio)

Joan López, regidor del PSC-Units, també incideix en assenyalar que els canvis han generat dubtes.(àudio)

Des de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, indicava que les factures “no quadren” i malgrat dir-se que la tarificació no havia canviat “el veí està  pagant diferent”.(àudio)

La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, exposava que havien comprovat que en algun cas no quadrava l’import total amb la suma dels conceptes que incloïa la factura i assenyalava que, si bé la tarificació no hauria variat, sí que ho haurien fet els cànons que s’apliquen.(àudio)

Abans d’aquest debat, el ple de l’Ajuntament d’aquest dimarts aprovava precisament una modificació dels estatuts de CONGIAC, amb els vots favorables d’ApO, ERC, PSC-Units i el de la regidora no adscrita, Marta Mestre. Junts per Olèrdola hi va votar en contra al·ludint la problemàtica “greu” de la factura de l’aigua. L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyalava que calia diferenciar els dos debats i resumia que la modificació donava major solidesa jurídica al consorci i feia que tots els ajuntaments participants, independentment de la seva població, tinguessin el mateix pes.

Increment retributiu

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava per unanimitat aplicar l’increment retributiu del 0’9% al personal de l’Ajuntament que fixa l’estat. El punt de la modificació del pressupost que habilitava la partida per a fer efectiu aquest increment es va aprovar també amb els vots de tots els grups, llevat del de Junts per Olèrdola, que mantenia la seva línia de vot en tractar-se de canvis de pressupostos i hi votava en contra perquè no hi havien participat.

Moció per evitar la degradació d’espais agraris i forestals

Per unanimitat i amb l’encapçalament de tots els grups, el plenari aprovava una moció per a la no industrialització i degradació dels espais agraris i forestals degut a la instal·lació de plantes fotovoltaiques i parcs eòlics a la comarca. En l’exposició de la moció, Fina Mascaró, portaveu d’ERC, resumia que calia evitar deixar el territori a mans de “grans voltors” i es defensava el foment de les energies renovables però sense malmetre el territori.

En propers serveis informatius ampliarem més informacions generades en el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest dimarts

Escolta les entrevistes de valoració del ple de l’Ajuntament, amb representants de tots els grups, clicant aquí

Document Actions