Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La família Campanins, veïns de Sant Miquel d’Olèrdola, ha adaptat la seva fàbrica de matalassos per elaborar material per a ús sanitari

Aquesta iniciativa solidària implica a veïnes de Sant Miquel, amb el suport de la Societat La Lleialtat
Un primer lliurament de mascaretes es va fer arribar a l'Hospital Sant Joan de Reus, a través de la doctora Meritxell Arenas
Un primer lliurament de mascaretes es va fer arribar a l'Hospital Sant Joan de Reus, a través de la doctora Meritxell Arenas

dimecres 01 abril 2020

La família Campanins, veïns de Sant Miquel d’Olèrdola, són propietaris de l’empresa Reset BY Toende, dedicada a la fabricació de matalassos. La companyia es va fundar fa 50 anys i actualment té les seves instal.lacions al polígon “Els Arcs” de Sant Jaume dels Domenys, després d’una etapa anterior al Clot de Moja. Toende no ha estat al marge de l’impacte econòmic provocat pel  COVID-19. Han hagut d’aturar la seva activitat habitual i han presentat un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació per a tota la plantilla. Però això no significa que la fàbrica estigui inactiva. Des del dilluns de la setmana passada la seva maquinària es va posar de nou en funcionament per una causa solidària. I és que Toende ha adaptat els seus processos productius per a elaborar mascaretes i bates per a ús sanitari. Ho fa de manera altruista i amb la implicació dels seus treballadors, tal i com explica Oriol Campanins, responsable comercial de Toende.(àudio)

Ja han pogut fer més de 30.000 mascaretes, de les quals aquest dimarts ja havien estat lliurades més de 5.000. Des d’aquesta setmana també elaboren bates. Després de l’adaptació inicial, confien poder aproximar-se a una producció diària de 1.000 unitats. A més del col·lectiu de 8 treballadors que col·laboren en l’elaboració del material dins la fàbrica, també s’hi han afegit quatre persones més externes i 3 persones de l’equip directiu. A aquest equip present a les instal·lacions de Toende cal sumar-hi grups de cosidores coordinats a Sant Miquel d’Olèrdola, amb el suport de la Societat La Lleialtat, així com voluntàries de Vilafranca, el Pla i Les Cabanyes. A través de la doctora Meritxell Arenas, veïna també de Sant Miquel, s’ha pogut fer arribar aquest material a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. També han aportat materials als hospitals de Bellvitge, de Vilafranca, els Camils i la residència Mare Ràfols. Un altre recurs que utilitzen és la xarxa comercial de l’empresa per a fer arribar aquest material sanitari a centres de València o Cantàbria. Forces dels lliuraments del material es poden fer gràcies a la col·laboració de l’empresa vilafranquina Transports Guixà.

L’aportació de Meritxell Arenas també ha estat clau per a fer bates perquè va facilitar el patró de bata que ara es fabrica de manera industrial a Toende.(àudio)

Oriol Campanins precisa que les mascaretes no estan homologades com a material sanitari, però són demandades pels centres de salut i les accepten perquè “es col.loquen a sobre de l’homologada i això fa que aquestes es puguin mantenir més” . (àudio)

La capacitat de producció de Toende s’ha posat a disposició de l’emergència sanitària que vivim, de forma altruista, gràcies a la resposta dels treballadors de la companyia. Ho subratlla el mateix Oriol Campanins.(àudio)

Si algú vol ajudar a l’empresa en aquesta tasca d’elaboració material per a ús sanitari, pot enviar un whatsapp al 666 59 45 88 o bé enviar un correu electrònic a l’adreça comercial@toende.com

 De la seva banda, l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí, la Casa Andalucia de Tarragona i provícia, Asociación de Cubanos de Salou i la Societat la Lleialtat de Sant Miquel d'Olèrdola, han fet un comunicat públic conjunt expressant que “volem aportar el nostre granet d'arena en la lluita contra el COVID-19”. Així, assenyalen que  en col·laboració amb l'empresa Reset By Toende de la família Campanins posen en marxa l'elaboració de mascaretes, gorres i bates de protecció per al personal sanitari del Camp de Tarragona i Penedès. Per a això “sol·licitem la col·laboració ciutadana” i indiquen que es poden fer donacions  a un  número de compte obert per a l'adquisició del material. També assenyalen que estan oberts a donacions de material d'empreses o privats.

Per a més informació es pot trucar a Vicente Vílchez( 626 66 34 32) o a Myriam Jímenez( 638 18 65 32)

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

 

 

 

Document Actions