Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La farmàcia d’Olèrdola s’ha afegit a la protesta i ha tancat aquest dijous

L’establiment indica que ha hagut de demanar crèdits per afrontar la part que els hi deu l’administració

dijous 07 novembre 2013

La farmàcia d’Olèrdola, situada al carrer de la Carrerada de Moja, s’ha sumat a la protesta per denunciar els impagaments i aquest dijous al matí no ha obert. L’establiment del municipi s’afegia així a la convocatòria dels Col.legis de Farmacèutics, amb el propòsit de denunciar que pateixen un deute acumulat de 416 milions d’euros corresponents als quatre mesos d’impagaments. Santiago Gaya, farmacèutic de la farmàcia d’Olèrdola, explicava que s’han afegit a la protesta per denunciar la situació que viuen. (àudio)

El deute correspon a les factures del novembre i desembre del 2012 i maig i setembre del 2013. Per fer front aquests deutes, els mateixos farmacèutics han hagut de demanar crèdits.(àudio)

Els professionals reclamen que divendres el Consell de Ministres acordi la liquidació "immediata" dels deutes pendents inclosos al pla de proveïdors. Aquest dimecres a última hora, però, el Ministeri d'Hisenda ha garantit que els professionals del sector farmacèutic començaran a cobrar les factures pendents a partir de la setmana que ve. Santiago Gaya explica que si la situació continua està en perill la continuïtat de més farmàcies, com la d’Olèrdola. També afegia que en altres ocasions s’ha anunciat que es farien els pagaments, però finalment no han acabat arribant.(àudio)

Amb aquest tancament, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac) animen als ciutadans a que se sumin a la seva reivindicació i els ajudin a fer pressió perquè el Consell de Ministres acordi la liquidació "immediata" dels deutes pendents inclosos en el pla de proveïdors.

Escolta l'entrevista a Santiago Gaya, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions