Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major d’Hivern de Moja programa aquest dissabte “La Cupletista, cançons de Càndida Pérez Martínez”

Amb la cantant Núria Esquius i el pianista Jorge Varela, amb dramatúrgia de Pere Sagristà. L’espectacle reivindica l’autora de cuplets com “La Marieta de l’ull viu” o “Les Caramelles”

dijous 12 gener 2023

Un dels atractius de la programació de la Festa Major d’Hivern de Moja serà el concert “La Cupletista, cançons de Càndida Pérez Martínez”, el dissabte a les 6 de la tarda. L’actriu i cantant Núria Esquius acompanyada al piano per Jorge Varela, porten al Local Nou aquest espectacle del dramaturg i director Pere Sagristà, amb cançons de cuplet català dels anys 20 com “La Marieta de l’ull viu” o “Les Caramelles”.

El concert permet apropar-nos a la figura de la compositora de cuplets Càndida Pérez Martínez. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, la cantant Núria Esquius ens avança que l’espectacle reivindica el treball de Càndida Pérez, autora de cuplets molt coneguts “en un món d’homes”. Es parla de la seva història, de l’època en la que va viure, del cuplet, de les cupletistes i dels teatres que les acollien.(àudio)

La Cupletista té un doble objectiu. Per una banda, reivindicar un gènere musical que fou l’estrella dels escenaris catalans durant un període de temps no massa reculat, i per l’altra, donar a conèixer una mica més la figura de Càndida Pérez Martínez, compositora d’alguns dels cuplets catalans més famosos de la història d’aquest gener musical. L’espectacle es va estrenar l’any 2004 a Olot, localitat d’on era Càndida Pérez. També va passar per la Sala Artenbrut de Barcelona i es va oferir a Terrassa durant la seva Fira Modernista. Durant el 2022 va fer dues temporades al Teatre Gaudí i l’actuació d’aquest dissabte a Moja és la  primera de les que s’han programat arreu del territori català per l’any 2023. Amb aquest bagatge, Núria Esquius indica que ha comprovat com el públic jove també connecta i se sent identificat amb l’espectacle.(àudio)

Núria Esqius està molt implicada amb “La Cupletista” i aconsegueix traslladar des de l’escenari l’emoció que sent interpretant les elaborades cançons de Càndida Pérez Martínez.(àudio)

Gràcies al suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, la Comissió de Festes de Moja pot oferir aquest espectacle amb entrada gratuïta.

Escolta l’entrevista a Núria Esquius, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions