Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Major de Daltmar supera el buit organitzatiu i s’acaba celebrant amb implicació veïnal

La Festa s’ha fet aquest primer cap de setmana d’agost i els esforços es centraven en oferir activitats pels infants
Els inflables, un dels atractius de la festa.(foto:Jfk Casado)
Els inflables, un dels atractius de la festa.(foto:Jfk Casado)

dimecres 10 agost 2016

Fins ben entrat el mes de juliol no es va poder confirmar que aquest any hi hauria Festa Major a Daltmar. La implicació activa de l’Ajuntament d’Olèrdola va fer possible que aquest nucli del municipi celebrés, aquest primer cap de setmana d’agost, la seva festa. Per a fer-ho, l’Ajuntament va requerir directament de la participació de veïns i es va acabar comptant amb la col·laboració de l’Associació Cultural Virgen del Rocio i del Buda Bar. Es salvaven així les dificultats organitzatives que arrossega Daltmar. I és que tant la Junta de Compensació com l’Associació de propietaris estan inactius, amb canvis anunciats al seu capdavant que no s’acaben de formalitzar.DaltmarOK2.jpg

Aquest no era el millor escenari per afrontar l’organització de la Festa Major. Però a Daltmar hi havia ganes de viure plenament la festa i això s’ha traduït en una gran participació i implicació veïnal, segons ens valorava el mateix diumenge a la tarda Vicente Valderas, membre del Centre Cultural Virgen del Rocio.(àudio)

La Festa va comptar amb una situació paradoxal. La piscina municipal està tancada aquest any i es va optar per llogar una piscina inflable per Festa Major.(àudio)

Des de l’organització es considera que un dels aspectes més positius d’aquests dies ha estat el retrobament veïnal que ha afavorit la Festa. Vicente Valderas també subratllava que tots els esforços s’havien centrat en oferir activitats pels més petits.(àudio)

Valderas reflexionava que els veïns han de fer les coses “més seriosament” i assenyalava que calia plantejar-se la creació d’una associació que assumís amb planificació l’organització de la Festa Major, sense haver d’esperar a la iniciativa de l’Ajuntament.(àudio)

Les activitats infantils de dissabte, especialment els inflables aquàtics, així com la nit de play backs, o la pujada amb l'ofrena a la Verge de les Neus van ser algunes de les activitats que més ambient i participació van registrar en aquesta Festa Major 2016 de Daltmar.

Escolta l'entrevista a Vicente Valderas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions