Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fibra òptica arriba a Can Trabal

La instal·lació es preveu acabar aquest mes i el proper dissabte 1 de juny, a les 11:00h, es convoca reunió amb els veïns per a exposar el servei i poder fer ja contractacions

dijous 16 maig 2019

 L’operadora XTA, Xarxa de Telecomunicacions Alternatives, està realitzant aquests dies  les obres d’instal·lació de la fibra òptica a la urbanització de Can Trabal, amb la previsió de poder completar els treballs a finals de mes i fer possible que els veïns puguin contractar el servei de  fibra òptica a principis del mes de juny. Salvi Vendrell, coordinador de noves tecnologies de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que Can Trabal era  l’últim nucli important en volum de població a Olèrdola que restava fins ara sense fibra òptica.(àudio)

Aquests  treballs d'estesa de cablejat permetran que les llars i/o les empreses que estiguin connectades puguin tenir una velocitat de descàrrega de fins a 1GB (1.000 MB) a un preu molt competitiu. Aquesta estesa ve de Canyelles, travessa tot Olivella i arriba a Can Trabal a través de l'Arboçar. La previsió és que aquests treballs estiguin finalitzats a finals d'aquest mateix mes, que és quan es farà la xerrada informativa. De totes maneres, totes les persones interessades ja poden trucar al 93 897 52 00 per tal d'apuntar-se com a interessats i així, tan bon punt tinguem disponibilitat de poder cursar l'alta, l'empresa tucatà per confirmar si es vol el servei.

L’execució ara dels treballs de la infraestructura culmina la feina prèvia realitzada per l’Ajuntament per a possibilitar l’arribada de la fibra òptica a tot el municipi. En el cas concret de Can Trabal, l’Ajuntament va aprovar fa uns mesos el pla de desplegament presentat per l’empresa XTA, donant així llum verda a l’arribada d’aquesta millora del servei d’accés a internet.(àudio)

El proper dissabte 1 de juny, a les 11:00 h, el local social de Can Trabal acollirà una reunió informativa que servirà per mostrar als veïns i les veïnes els serveis que oferirà XTA a partir del desplegament de la fibra òptica i resoldre els dubtes que puguin tenir. També hi haurà la possibilitat de poder contractar els serveis al moment.(àudio)

XTA és un operador de fibra òptica ubicat al Penedès, i ofereix servei de telecomunicacions (fibra, TV, telefonia mòbil i telefonia fixa) a una vintena de municipis de la zona de l’Alt, Baix Penedès i Garraf.

L’accés a internet d’altes prestacions a través del cable a Can Trabal conviurà amb el manteniment de la infraestructura pública d’accés a internet via wi-fi. Després de promoure l’arribada de la fibra als polígons i als cinc nuclis més habitats d’Olèrdola, l’Ajuntament ara té el repte de fer arribar el servei a Viladellops. La solució tècnica per a fer arribar el wi-fi a Vialdellops, superant les dificultat orogràfiques, s’ha trobat amb  la instal·lació d’una antena al Pic de l’Àliga, en les instal·lacions de l’empresa ATLL. El compromís existeix, però l'Ajuntament assenyala que ara caldrà tancar-lo tècnicament amb la conseqüent autorització per a instal·lar-hi l’antena.

Una altra línia de treball de l’Ajuntament en aquest àmbit és procurar que existeixin el màxim de competència possible entre operadores al municipi perquè així els veïns tinguin un accés a internet més lliure.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdoal, clicant aquí

Document Actions