Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fibra òptica arribarà aquest febrer al polígon del Clot de Moja i al de Mercaderies de Vilafranca

L’empresa local “Fibra Penedès” assumeix el desplegament responent a la demanda plantejada per les empreses
Jordi Bastardas, director de l'empresa; Pere Regull, alcalde de Vilafranca; i Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Jordi Bastardas, director de l'empresa; Pere Regull, alcalde de Vilafranca; i Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dimecres 03 febrer 2016

Les 90 empreses implantades al polígon del Clot de Moja podran disposar durant aquest mes de febrer de connexió a la fibra òptica. Com bona part de les companyies instal.lades en polígons industrials de la comarca, accedir a internet de gran capacitat és una de les principals demandes que tenen . Ara l’empresa local “Fibra Penedès”   comença a omplir aquest buit amb aquest desplegament inicial que beneficiarà en una primera fase als polígons del Clot de Moja, al nostre municipi, i al de Mercaderies, al terme municipal de Vilafranca. Després ampliarà el radi d’actuació a mig termini als polígons  Domenys I i Domenys II, també en el mateix sector, amb la perspectiva d’anar estenent la cobertura arreu de les zones industrials del Penedès.

En la presentació feta aquest dimecres al matí, el director de Fibra Penedès, Jordi Bastardas, explicava que inicialment el servei s’oferirà a través de grans antenes que garantiran una velocitat de fins a 300 megas. Serà una solució provisional, però no es volia esperar més. I és que la capacitat s’ampliarà fins a 1G en el moment en què es pugui connectar amb la fibra de la Generalitat que s’ha instal·lat seguint el traçat de la C15. S’espera que aquesta connexió arribi en els propers mesos, durant la primavera, segons han apuntat als ajuntaments tècnics de Xarxa Oberta de Catalunya.

Fibra Penedès ofereix connexió professional a fibra òptica a partir de 125 euros al mes. Per les expectatives generades i les demandes rebudes, esperen que tindran una gran acceptació, tal i com indicava el mateix Jordi Bastardas.(àudio)

Pere Regull, alcalde de Vilafranca, i Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, coincidien en assenyalar la importància de disposar de bones connexions a internet per a mantenir i atraure empreses. Regull defensava que les grans empreses de telecomunicacions “que tenen grans beneficis” haurien de complir una funció pública i atendre a zones residencials i polígons de baixa densitat. Ramírez qualificava aquesta connexió a la fibra òptica com a “necessitat bàsica” i es mostrava convençut que s’hi acabarien afegint “molta gent del Penedès” i això podria fer que les grans operadores “es posin les piles”.(àudio)

L’origen de Fibrapenedès és Wi-fi Penedès. El salt a la fibra òptica l’han iniciat a les Cabanyes i el desplegament d’internet de gran capacitat als polígons li suposa a l’empresa una inversió inicial de 100.000 euros.

El servei de "Ràdio a la carta" està temporalment fora de servei

Document Actions