Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira Solidària de l’escola Rossend Montané certifica el seu èxit

S’han recollit més aliments i la implicació de les famílies és creixent

dimecres 17 desembre 2014

El protagonisme de tota la comunitat educativa de l’escola Rossend Montané en la 3a Fira Solidària de l’escola s’ha evidenciat en l’acte de cloenda d’aquesta rodona iniciativa. Aquest dimarts a la tarda, davant tots els alumnes de l’escola, es feia l’acte de cloenda de la Fira al mateix vestíbul del centre amb el lliurament simbòlic  a l’Ajuntament dels aliments recaptats. El regidor d’ensenyament, Xavier Serramià, agraïa l’aportació de l’escola. Ho feia com a representant de l’Ajuntament, però també indicant que traslladava l’agraïment en nom dels nens i les famílies que podran rebre aquests aliments aportats per l’escola en unes dates tan especials com les festes nadalenques.FiraSolidrialliurament2.JPG

L’acte d’aquest dimarts culminava la 3a Fira Solidària, que es realitzava del 2 al 4 de desembre. Els alumnes de tots els cicles de l’escola oferien durant aquests tres dies les manualitats que havien elaborat, a canvi de “molantes”. Els “molantes” és la moneda de l’escola que es podia obtenir després de lliurar aliments. Una de les novetats aquest any és que en la Fira també hi han participat els alumnes de l’escola bressol El Pàmpol, que aquest curs ocupen un dels espais de l’escola.

Les manualitats dels alumnes gairebé es van extingir i el material recullit va ser quantiós. I és que gràcies a les aportacions de les famílies s’han aconseguit recollir fins a 141 quilos d’arròs, 135 quilos de pasta, 118 quilos de llegum, 50 litres d’oli, 391 litres de llet, 54 quilos de sucre, 53 paquets de galetes, 278 llaunes de conserva, 12 quilos de farina, 3 quilos de sal, 16 litres de suc, 4 litres de colacao, 5 litres de caldo, 10 capses de polvorons, 42 barres de torró i 4 caixes de neules. Les quantitats recollides en la majoria de productes  són superiors respecte les dues anteriors edicions.

Xavier Serramià assenyalava que la Fira s’ha anat consolidant des de la seva creació i destacava que implicava a tota la comunitat educativa.(àudio)

La directora de l’escola, Àngels Urgell, es mostrava satisfeta per l'acte de cloenda i posava l’accent en què la implicació de les famílies en la Fira va creixent.(àudio)

Durant la Fira també s’han recollit taps de plàstic que es destinaran al Centre Ocupacional “La Costera” de Xàtiva, que atén a 75 usuaris amb discapacitats. Es dóna la circumstancia que el secretari d’aquest Centre Ocupacional és el mestre de l’escola Vicent Grau, que va aprofitar l'acte de cloenda per mostrar exemples de treballs en material reciclat que s’elaboren des del Centre, com una postal nadalenca amb materials reutilitzats o un guarniment amb forma d'arbre de Nadal. Vicent Grau valorava que la Fira era “exemplaritzant” i subratllava que els taps permetrien obtenir recursos pel centre.(àudio)

En l’acte hi van ser presents també els alumnes de l’escola bressol, així com una representació de l’AMPA que va rebre l’agraïment de l’escola per la gran col.laboració mostrada per les famílies en aquesta exitosa Fira.

Escolta les entrevistes de valoració de la Fira, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions