Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Augmenta la xifra d'aliments recollits per la Fira Solidària de l’escola Rossend Montané

L’alcalde, Lucas Ramírez, destaca que la iniciativa solidària “fa als alumnes més grans com a persones”

dimecres 21 desembre 2016

Aquest dimarts al matí s’ha viscut l’acte simbòlic de lliurament a l’ajuntament d’Olèrdola dels aliments recollits durant la 5a edició de la Fira Solidària de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. L’acte tenia lloc al vestíbul de l’escola i arrodonia una exitosa iniciativa que implica al conjunt de la comunitat educativa. Recordem que durant uns dies, el 5 i 7 de desembre en el cas d’aquest 2016 , es podien adquirir a l’escola manualitats nadalenques fetes pels alumnes. Per poder-les obtenir, les famílies havien de donar aliments i així aconseguir els “molantes”, la moneda social de l’escola que permetia aquest intercanvi. Els aliments recollits es lliuren a famílies necessitades del municipi.copy_of_LliuramentFira2.JPG

En l’acte de lliurament d’aquest dimarts l’alcalde, Lucas Ramírez, va voler agrair a l’escola la seva acció solidària i va subratllar que es tractava d’un acte que fa als alumnes “molt grans com a persones”.(àudio)

L’alcalde avançava que aquest mateix dijous els aliments recollits es distribuirien en lots per a poder donar-los abans de Nadal a famílies necessitades del municipi, a través dels serveis socials.(àudio)

L’alcalde també va tenir paraules de reconeixement per la gran tasca feta per l’equip docent de l’escola.

La directora de l’escola Rossend Montané, Àngels Urgell, es mostrava molt satisfeta pel funcionament de la fira i per la implicació que hi ha per a celebrar-la a l’escola. Els resultats d’aliments recollits han estat sensiblement superiors als obtinguts en altres anys. Algunes dades poden il·lustrar l’abast d’aquesta recollida: de pasta s’han recollit fins a 700 quilos; 140 litres d’oli i 500 litres de llet. (àudio)

L’èxit de la fira solidària s’atribueix a la confluència de diversos factors. Àngels Urgell també assenyala que la fira també permet treballar continguts curriculars. (àudio)

La direcció de l’escola també precisava que per al bon funcionament de la fira és necessari el treball coordinat de tota l’escola. Es planifica el treball que suposa, es preveu la reutilització de materials i les tasques es van distribuint al llarg del primer trimestre per a culminar amb els dies de recollida d’aliments i la posada a la venda de productes.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez i a Àngels Urgell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions