Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat anuncia que l'any que ve farà el segon carril a la rotonda de la N-340 amb la C-15

Ajuntaments afectats, com el d’Olèrdola, havien reclamat solucions per a evitar les freqüents cues

divendres 29 novembre 2013

Redacció/ACN

La direcció general d'Infraestructures de la Generalitat ha anunciat que durant l'any 2014 es farà un segon carril d'accés a la rotonda de la N-340 que creua la C-15, al seu pas per Vilafranca. Aquesta inversió, que l'assumirà plenament el govern català, tindrà un cost al voltant dels 400.000 euros.

L’anunci el feia aquest dijous el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella. L’obra ha de satisfer una demanda del territori, que des de la posada en marxa de la C-15, fa dos anys, veu com aquest punt acumula nombroses retencions al llarg del dia. A més, Olivella ha posat èmfasi en el fet que es tracta d'una zona de sortida d'ambulàncies i, per aquest motiu, també era necessària aquesta actuació. Aquest desdoblament també l'havien demanat els treballadors dels polígons industrials de la zona i els pagesos penedesencs.
Un dels problemes més evidents de la xarxa viària de l’Alt Penedès està localitzat en aquesta rotonda que connecta la nacional 340 amb la c15, abans d’entrar a Vilafranca venint des del polígon de Sant Pere Molanta. En aquest punt les retencions són freqüents, sobretot durant l’inici i la finalització de l’horari laboral. Per evitar les cues, són forces els conductors que opten per vies alternatives i utilitzen camins municipals. Això ha provocat que en els darrers mesos es detectés un notable increment de trànsit en vies com l’eix Rossend Montané a Olèrdola o la Carrerada, en els municipis d’Avinyonet, Sant Cugat i La Granada.

Els alcaldes d’aquests municipis havien demanat solucions a la Direcció General de Carreteres per a resoldre aquest enllaç conflictiu entre la n340 i la c15 i evitar així els problemes que se’n deriven. La queixa va ser traslladada per mitjà d’una carta conjunta signada pels quatre alcaldes.

Document Actions