Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La germanor presideix la 15a Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta

La diversitat de colles es referma com un dels atractius d’aquesta consolidada trobada

dimarts 27 octubre 2015

La Trobada de gegants a Sant Pere Molanta s’ha guanyat un lloc destacat dins del calendari de cites geganteres anuals. La de diumenge era la 15a edició i de nou ha quedat consolidada com una referència per la diversitat de colles que acull i la germanor que presideix l’acte. Enguany, per imperatius de darrera hora, van ser 6 les colles participants, incloent els amfitrions Pere Moranta i Griselda. Els acompanyaven els gegants “Els que més sonen” de Balsereny, els de Santa Perpètua de Mogoda, els de Clariana, els de Montblanc i els de les Borges Blanques.Gegants2.JPG

Pel nombre de participants i ritme que portaven, una de els agrupacions que més van cridar l’atenció van ser els de Balsereny. A Sant Pere Molanta s’hi desplaçaven fins a 35 components de la colla, incloent el seu cap, l’Albert Comabella. Ens explicava que a Sant Pere Molanta havien portat els gegantons  de la Filadora i de Mossèn Joan. Els acompanyaven la gegants Blanca i un gegantí: el pirata Malacara.(àudio)

El Cap de colla dels geganters de Sant Pere Molanta, Santi Muniente, es mostrava satisfet per la celebració de la Trobada i tenia paraules de reconeixement per a totes les colles. Per la seva animació i participació destacava la colla de Balsereny però també la de Montblanc. (àudio)

Amb la Tronada, la colla de Sant Pere finalitza el cicle de sortides d’un any que ha suposat arribar als 15 anys d’existència com a agrupació.(àudio)

En acabar la cercavila, després de la ballada final conjunta, els participants es reunien a l’interior de la Sala per a compartir un àpat que certificava l’estreta germanor que han teixit aquestes colles geganteres.

Escolta les entrevistes a Albert Comabella i Santi Muniente, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

 

Document Actions