Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La granja ecològica de gallines que proposa fer Mas Albornà té “baixa incidència ambiental”

Se situaria a tocar de la carretera de Moja a Daltmar, entre Mas Granell i els dipòsits d’aigua
A la zona ombrejada del mapa(part inferior)s'ubicaria la granja
A la zona ombrejada del mapa(part inferior)s'ubicaria la granja

dilluns 17 novembre 2014

La granja ecològica de gallines que promou la Fundació Privada Mas Albornà prop de Moja tindrà una “baixa incidència ambiental”. Així es desprèn del projecte que ara s’està avaluant, segons han confirmat els serveis tècnics de l’Ajuntament d’Olèrdola. En aquests moments s’està tramitant el permís d’obres i s’està pendent de l’informe corresponent de la Comissió Territorial d’Urbanisme. En cas de ser concedit el permís d’obres, es presentarà la comunicació ambiental. Les característiques del projecte ja permeten anunciar que serà una granja que tindrà un incidència ambiental “baixa”, tal i com detalla l’enginyer tècnic municipal Manel Espachs.

Per facilitar la màxima informació possible als veïns, aquest dijous 20 de novembre s’ha convocat una sessió informativa sobre el projecte, a les 20:00 h, al Centre Cívic La Xarxa de Moja, que serà conduïda per membres de Mas Albornà.(àudio)

La granja se situaria a un quilòmetre del nucli de Moja, a la parcel·la 6 del polígon 16 del cadastre de rústica d’Olèrdola. Els terrenys estan a tocar de la carretera de Daltmar, entre els dipòsits d’aigua i Mas Granell. Manel Espachs ens precisa que la intenció de Mas Albornà és la de fer les obres a inicis del 2015 i posar en funcionament l’activitat a mitjans de l’any que ve.(àudio)

El projecte bàsic presentat davant de l’Ajuntament preveu dues naus que allotjarien les gallines, amb un espai exterior. També es contempla un centre de visites i un espai de granja experimental que es desenvoluparia en conveni amb la facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, ha signat un escrit de convocatòria de la sessió informativa, que s’ha distribuït aquests darrers dies per les cases de Moja, així com entre els habitatges propers al lloc on es preveu instal·lar la granja i també s’ha fet arribar a la junta de Daltmar.

Escolta l'entrevista a Manel Espacchs, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions