Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La gratuïtat en la quota d’escolarització d’Infantil 2 fa preveure un increment en les inscripcions a les escoles bressol

Aquest dilluns ha tingut lloc la jornada de portes obertes a les escoles bressol Gotims de Moja i El Pàmpol de Sant Pere Molanta

dimarts 26 abril 2022

Durant aquest dilluns a la tarda les escoles bressol d’Olèrdola han rebut un degoteig constant de visites de famílies que volien conèixer les seves instal·lacions i projecte educatiu, aprofitant la jornada de portes obertes convocada a pocs dies de l’inici del període de preinscripcions pel proper curs. Les preguntes relacionades amb la gratuïtat de la quota d’escolarització per a Infantil 2, així com la recuperació de les visites presencials sense mascaretes, han estat dos dels trets que han marcat aquesta concorreguda jornada de portes obertes, tant a l'escola bressol Gotims de Moja com a l'escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta.

La Txènia, veïna de Daltmar i mare d’un nen de 16 mesos, va efectuar la visita aquest dilluns a l’escola bressol Gotims acompanyada pel seu company. Les instal·lacions li van agradar molt i va trobar l’escola “molt acollidora”. També valorava favorablement l’ús a l’escola de materials naturals per al joc.(àudio)

Gratuïtat en la quota d’escolarització d’I2

La Generalitat va anunciar la gratuïtat d’I2 (antic P2) pel curs vinent. La gratuïtat només afecta a la quota d’escolarització, de manera que les famílies amb infants el curs vinent a I2 hauran de pagar la quota de material, la quota del mes de juliol i el servei de menjador, si en fan ús.

El servei d’acollida, si es presta, tampoc entra en la part finançada pel Departament d’ensenyament. Mares com la Txènia preveuen que hi haurà més demanda després de l’anunci d’aquesta gratuïtat i tem que no tothom que ho sol·liciti tingui plaça el proper curs. (àudio)

Mònica Pey és la Cap de Servei de Cavall de Cartró, l’empresa que gestiona a Olèrdola el servei d’escoles bressol. Aquest dilluns estava present a les jornades de portes obertes de les dues escoles i expressava la satisfacció que sentien per poder atendre a les famílies presencialment i sense mascaretes. (àudio)

Com era previsible, part de les preguntes de les famílies pel curs vinent estaven relacionades amb novetats com aquesta gratuïtat de la quota d’escolarització d’Infantil 2. (àudio)

 Escolta les entrevistes sobre la jornada de portes obertes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 Procés de preinscripció

 El període de preinscripció a les Escoles Bressol d’Olèrdola és del 9 al 20 de maig de 2022. El procés de preinscripció es tramitarà de manera telemàtica, i es podrà fer tot online presentant la sol·licitud de preinscripció i la documentació acreditativa mitjançant un correu electrònic a la bústia electrònica oficial de l’escola bressol demanada en primera opció, adjuntant-hi el model de sol·licitud disponible al web del Departament (https://preinscripcio.gencat.cat/ca/estudis/infantil-0-3/inici/) degudament emplenat (en format PDF o per fotografia de la sol·licitud) i de la documentació oportuna, escanejada o fotografiada.

Per tant, la sol·licitud de preinscripció es considera formalitzada amb l’enviament d’aquest correu electrònic, amb la sol·licitud i la documentació acreditativa adjunta. L’escola bressol ha de contestar aquest correu justificant la recepció de la sol·licitud per a què el sol·licitant en tingui constància.

Per aquelles famílies que puguin tenir dificultats en fer la preinscripció podran enviar un correu, especificant les seves dades, a la següent adreça electrònica: mpey@cavallcartro.cat, per a què es posin en contacte de seguida i els assisteixin en la presentació de la sol·licitud de preinscripció.

Cal recordar que el dia 20 de maig, últim dia de presentació de sol·licituds de preinscripció, és festiu a l’ escola bressol El Pàmpol, de Sant Pere Molanta i, per tant, no s’atendrà per telèfon, però sí es podrà enviar la documentació per correu electrònic.

A la pàgina web del Departament d’Educació, www.preinscripcio.gencat.cat/, us podeu informar de tot el procés de preinscripció i de la documentació que cal aportar amb la sol·licitud, així com també es pot consultar a la web de l’Ajuntament: http://www.olerdola.cat/serveis-municipals/ensenyament/escoles-bressol

Les llistes de barem amb els admesos, que es fan públiques durant el procés de preinscripció, es publicaran a la web de les escoles bressol del municipi, amb les dades personals dels sol·licitants anonimitzades.

Les dades de les escoles bressol, per a tramitar la preinscripció, són les següents:

ESCOLA BRESSOL GOTIMS

C/ Lluís Companys, s/n

 Correu electrònic: a8046189@xtec.cat

ESCOLA BRESSOL EL PÀMPOL

 C/ Sant Roc, s/n

Moja Sant Pere Molanta

Correu electrònic: a8060563@xtec.cat

Document Actions