Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La il·lustradora Anna Gelats i el cantautor Cesk Freixas han ofert un taller de creació artística a l’escola Rossend Montané

Un dels propòsits era mostrar com la creació artística ens permet explicar el món que ens envolta

dimecres 24 març 2021

 

Partint del conte “Aigua” basat en la coneguda cançó homònima de Cesk Freixas, el cantautor penedesenc i Anna Gelats, il·lustradora del llibre, han  ofert aquest dimarts un taller de creació artística als alumnes de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. L’activitat forma part del projecte d’impuls a la lectura que es realitza al centre i ha estat molt ben rebut per tot l’alumnat.

A “Aigua” es poden seguir les aventures d’una petita gota, que des dels núvols espera ansiosa el seu torn per convertir-se en pluja. El conte adapta amb il·lustracions i una narració el cicle de l’aigua i de la vida present en la cançó. Cesk Freixas explica que aquestes unitats didàctiques que ofereix a escoles i instituts li permeten connectar amb un públic diferent al dels seus concerts i tractar amb els infants temàtiques universals com la ètica o la justícia.(àudio)

Amb el taller s’aprofita el llibre “Aigua” per parlar del procés creatiu i com , a través de la creació, expliquem el món que ens envolta.(àudio)

Freixas portarà aquesta activitat didàctica properament a centres de Tortosa i d’Igualada. A Vilafranca, després del parèntesi del curs passat,  ofereix als alumnes de 5è audicions  per a presentar peces representatives del gènere de cançó d’autor.  Aquesta activitat la fa compatible amb els compromisos de presentació del seu darrer treball ,“Memòria”, que està tenint una molt bona rebuda(àudio)

Escolta l'entrevista a Cesk Freixas, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions