Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La il·lustradora Montse Forradelles, l’editora Laia Figueras i el músic Jan Riera, d’Els Catarres, ofereixen un taller de creació artística a l’escola de Sant Pere Molanta

Els alumnes van poder conèixer els detalls de la creació del conte “Invencibles”, basat en un cançó d’Els Catarres

dilluns 04 abril 2022

Divendres l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta acollia una excepcional activitat de foment de la lectura que va atrapar a tot l’alumnat del centre educatiu. La il·lustradora Montse Forradelles, l’editora Laia Figueras i un dels tres integrants del grup Els Catarres, el músic Jan Riera, van oferir un dinàmic taller de creació artística. L’activitat  va permetre conèixer els detalls de la creació del conte “Invencibles” de l’editorial Nanit, basat en la cançó del mateix nom d’Els Catarres.

L’activitat donava continuïtat al taller que l’any passat va permetre als alumnes poder conèixer el treball de la il·lustradora Anna Gelats i del cantautor Cesk Freixas. L’editora Laia Figueras, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, indicava que els contes basats en cançons tenen el propòsit de fomentar la lectura i donar a conèixer música en català, tot barrejant les arts de la literatura , la música i la il·lustració.(àudio)

En les dues sessions ofertes a l’escola, Figueres resumia davant dels alumnes que la seva feina com a editora era la de “decidir i apostar” per productes culturals. En el cas de la col·lecció dedicada a convertir en contes cançons conegudes interpretades per grups o cantants en català, la voluntat era la d’apropar a tothom la literatura a través de la música. En el cas del conte “Invencibles” s’havia introduït algun canvi respecte la lletra de la cançó. Així, a diferència de la cançó, s’explicita que els protagonistes eren dos germans que de vegades també es barallen.

Mentre es realitzaven les sessions, la Montse Forradelles dibuixava davant dels alumnes una de les pàgines del conte Ella mateixa explicava que sentia “pànic escènic” perquè li fa molt de respecte mostrar com treballa en públic. Divendres a Sant Pere Molanta li va agradar molt comprovar com els alumnes gaudien de l’activitat.(àudio)

Jan Riera, d’Els Catarres, explicava com la cançó “Invencibles” la van crear amb l’Èric, cantant d’Els Catarres, per explicar la ferma amistat que els uneix i que es remunta a quan anaven a 1r de Primària. Riera també estava content de l’experiència i d’haver comprovat com els alumnes s’havien preparat la cançó.(àudio)

Àngels Urgell, directora de l’escola Rossend Montané, assenyalava que aquests tallers a l’escola eren molt motivadors per l’alumnat i permetien treballar continguts relacionats amb el català, la música, així com l’expressió i les emocions.(àudio)

Com no podia ser d’una altra manera, els alumnes van cantar “Invencibles”, amb l’acompanyament a la guitarra del mateix Jan Riera. (àudio)

Escolta les entrevistes a Montse Forradelles, Laia Figures,  Jan Riera i Àngels Urgell, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions