Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La imatge de l’arcàngel Sant Miquel participarà en la cercavila de la Festa Major

La imatge del sant passarà dues nits a l’ajuntament i diumenge entrarà de nou a l’església

dimarts 30 setembre 2014

La imatge de l’arcàngel Sant Miquel, ubicada a l’interior de l’església de Sant Miquel d’Olèrdola, tindrà un protagonisme ben destacat en la Festa Major del poble aquest 2014. La Societat La Lleialtat de Sant Miquel ha introduït rellevants novetats en la festa d’aquest any que tenen a veure amb la presència pública als carrers del poble de la imatge del patró. Així, divendres 10 d’octubre, durant el Correfoc, la imatge del sant serà portada des de la plaça Anselm Clavé fins a l’Ajuntament. Allà passarà dues nits, fins diumenge al migdia. Serà llavors quan el sant surti de l’Ajuntament, tancant la comitiva de la cercavila programada. En arribar a la plaça de l’església, després de l’exhibició dels balls populars del municipi, l’arcàngel Sant Miquel entrarà de nou a l’església.

Roser Mascaró, presidenta de la societat , explicava que divendres 10 d’octubre el sant serà portat fins l’ajuntament, amb l’acompanyament de la colla de foc “Els llops de Sant Miquel”.(àudio)

Diumenge, en acabar l’exhibició dels balls folklòrics, el sant tornarà al seu lloc a l’església després d’una pregària.(àudio)

La sortida del sant de l’església, l’estada dues nits a l’ajuntament  i la seva posterior entrada “va començar com una broma”, segona explica la mateixa Mascaró. La idea , però, va anar prenent cos fins que s’ha introduït com a novetat en aquesta Festa Major. Mascaró indica que la Festa Major de Vilafranca, amb l’entrada de ant Fèlix, havia servit com a “inspiració”.(àudio)

Roser Mascaró  explica que són forces els veïns que ja han comunicat la seva voluntat de portar la imatge , tant divendres durant el Correfoc, com diumenge durant la cercavila i l’entrada. Per a poder sortir el sant de  l’església, s’han elaborat uns suports de fusta per a transportar la imatge, que han estat obra d’Olegario Alcalà. La confecció de la roba per l’estructura de fusta ha anat a cura de Dolors Alcalà.

Escolta l'entrevista a Roser Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí (2)

 

Document Actions