Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La imatge de sant Pere ja llueix en la façana de l’església de Sant Pere Molanta

És obra de Salvador Miras i l’acte de benedicció ha comptat aquest diumenge amb el bisbe Agustí Cortès
Salvador Miras rebia l'agraïment del municipi
Salvador Miras rebia l'agraïment del municipi

dilluns 07 juliol 2014

Des d’aquest diumenge, la façana de l’església de Sant Pere Molanta compta amb la imatge de sant Pere. Que això sigui així és fruit “de la providència”, segons valorava el bisbe Agustí Cortès durant la missa celebrada en acabar l’acte de benedicció de la imatge. El mateix bisbe de Sant Feliu de Llobregat explicava que no és gens freqüent que es reuneixin les circumstàncies que han concorregut a Sant Pere Molanta per a fer la imatge. Tot parteix de la casualitat. Salvador Miras, autor de l’obra, és aficionat al ciclisme. En un dels seus recorreguts per la comarca amb dos amics més, un dia aquest veí dels Monjos va aturar-se a descansar a l’església de Sant Pere Molanta. En coincidir amb dos dels membres de la parròquia, Salvador Santacana i Antoni Palazón, va conèixer l’objectiu que s’havien fixat des de Sant Pere Molanta d’instal·lar una imatge del sant a la façana de l’església. Miras, ceramista i escultor autodidacta,  ja s’havia adonat en altres ocasions del buit existent a la façana del temple i es va oferir a fer la imatge de forma desinteressada. Això passava a inicis de la tardor passada i ja aquest estiu l’exterior de l’església té imatge de sant Pere.benedicci2.JPG

Agustí Cortès destacava que havien confluït l’interès de la comunitat amb la providencial intervenció de l’autor.(àudio)

Salvador Miras explica que va decidir-se a fer l’obra per l’actitud de servei als altres que va veure en els membres de la parròquia. També assenyala que per a ell ha estat tot un repte fer el seu primer sant.(àudio)

La imatge és una peça única, inèdita i realitzada per l’ocasió. Està elaborada en fang refractari, no passa dels 70 centímetres i per a fer-la Miras es va inspirar en diferents iconografies del sant, incloent la present en l’altar major de l’església. Partint del classicisme, és una imatge on hi destaca el símbol de la clau. Els comentaris dels veïns presents diumenge en l’acte de benedicció eren elogiosos amb l’obra. S’hi detectava orgull de parròquia per haver assolit una fita i interès per a conèixer detalls del seu excepcional origen.

En acabar la missa d’aquest diumenge, l’Ajuntament d’Olèrdola va lliurar una placa d’agraïment a Salvador Miras. També es va esmentar el treball altruista fet pel mecànic Cristòfol Rodríguez en la reparació de l’orgue de l’església. Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, posava l’accent en la importància del treball de les persones perquè la comunitat se’n vegi beneficiada.(àudio)

Mossèn Joan Salas, diaca responsable de la parròquia de Sant Pere Molanta, qualificava de providencial la donació de la imatge.(àudio)benedicci3.JPG

En acabar la missa va actuar la coral del Casal d’Avis de Sant Pere Molanta, sota la direcció d’Imma Ferret. Els assistents van poder degustar cava i coca, mentre conversaven de qüestions que en forces casos depassaven l’àmbit municipal. Sobre l’actualitat de l’església catòlica, el bisbe Agustí Cortès assenyalava que era tota una benedicció poder comptar amb el Papa Francesc per la seva gran capacitat de comunicació.(àudio)

Parròquia i Ajuntament coincidien diumenge en destacar la bona relació que mantenen, basada en la col·laboració. Mossèn Joan posava com a exemple d’això les tasques de millora i reparació fetes pels serveis municipals en l’entorn de l’església.

Escolta les entrevistes sobre l'acte de diumenge, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí (2)benedicci4.JPG

Document Actions