Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mostractiva reuneix a Moja a 400 representants dels casals de la gent gran de tota la comarca

Fins diumenge a la tarda, les exposicions es poden visitar al Casal d’Avis de Moja
El Local Nou, durant la intervenció de l'alcalde, Josep Tort
El Local Nou, durant la intervenció de l'alcalde, Josep Tort

dijous 13 juny 2013

Aquest dimecres a la tarda el Local Nou de Moja feia goig. Fins a 400 persones, representants de 30 entitats de gent gran de l’Alt Penedès, omplien aquest equipament municipal d’Olèrdola en motiu de la inauguració de la XV Mostractiva. Durant l’acte es va procedir al lliurament dels premis del VI Concurs de fotografia “Mirades des de l’experiència” i es van lliurar els reconeixements per la “Gent gran de mèrit”. Tot, enmig d’un bon ambient de germanor en un acte que també va comptar amb l’actuació del grup de country del Casal d’Avis de Sant Pere Molanta i que va finalitzar amb berenar pels assistents.copy_of_Mostractiva.JPG

Des d’aquest dimecres a la tarda i fins diumenge, en horari de 5 a 8 de la tarda, es poden veure a les instal·lacions del Casal d’Avis de Moja la Mostra de treballs dels casals d’avis de la comarca i les imatges presentades en el concurs de fotografia. En aquest certamen el tercer premi ha estat atorgat a Pere Pauné per “El Drac de Sant Quintí”; el segon premi ha anat a parar a Maria Roig per “Nit de foc a Pontons”, mentre que el primer premi ha estat per “Descobriment a Vilafranca”, de Maria Rosa Farré. Les tres persones reconegudes com a “Gent gran amb mèrit” han estat Andreu Casenyes, de La Ràpita; Josep Faura, de Font-Rubí, i Maria Montserrat Centella, de Santa Fe.

En el torn d’intervencions de les autoritats, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va exposar la feina feta en defensa del manteniment a la comarca de les places de la residència de Pacs. Però també va voler exposar què s’estava fent i què entén que caldria fer conjuntament amb la gent gran. En aquest sentit va recordar el projecte de foment de l’emprenedoria que impulsa la institució comarcal i la necessitat de mantenir el sistema de pensions.(àudio)Mostractiva3.JPG

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va aprofitar el seu torn per a convidar als assistents a visitar Olèrdola. L’alcalde va destacar que el principal actiu del munipci és la seva gent, emprenedora i dinàmica. També va recordar que el Local Nou és un exemple del llegat que ens deixa la gent gran, sorgit del cooperativisme i la solidaritat. (àudio)

La consellera de gent gran del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, i alhora regidora de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mari Carme Villanueva, subratlla que aquesta 15à Mostractiva era la que havia reunit a més gent.(àudio)

La regidora de gent gran de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, destacava el bon funcionament de l’acte i recordava que ja desitjaven haver-lo organitzat l’any passat.(àudio)

La presidenta del Casal d’Avis de Moja, Teresa Miralles, reconeixia la gran quantitat de feina que comportava acollir la Mostractiva de la gent gran de l’Alt Penedès, però es mostrava del tot satisfeta de poder comptar amb l’assistència de fins a 30 casals de l’Alt Penedès. (àudio)

La Mostra de treballs dels casals de la gent gran i l’exposició de fotografies, fins a 58 presentades per 21 participants en el concurs “Mirades des de l’experiència”, es poden veure al Casal d’Avis de Moja en horari de 5 a 8 de la tarda fins diumenge.MostractivaExpo.JPG

Escolta les entrevistes sobre la inauguració de Mostractiva, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions