Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada sobre l’envelliment actiu evidencia el dinamisme dels casals d’avis d’Olèrdola

Les tres entitats han compartit a Sant Pere Molanta una jornada en motiu de l’any europeu de l’envelliment actiu
Els tres casals d'avis van exposar què fan
Els tres casals d'avis van exposar què fan

dijous 04 octubre 2012

 

Aquest dimecres a la tarda el Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta ha acollit una jornada dedicada a l’envelliment actiu. Organitzada per l’Ajuntament d’Olèrdola i els tres casals d’avis del municipi, la jornada ha permès comprovar el gran nivell de dinamisme de les tres associacions de gent gran d’Olèrdola. La jornada ha comptat amb un apartat on representants dels tres casals exposaven les activitats que fan. Abans, Marta Marfany, directora de la consultoria  Garrafterrani, explicava jocs per a un envelliment actiu i Joaquim Millan, Secretari General del Consell Català del Moviment Europeu,  exposava el sentit de l’any europeu de l’envelliment actiu, que es commemora aquest 2012. Millan recordava que la seva entitat treballa per apropar a la societat catalana les institucions europees, impulsant el sentiment europeista. En la xerrada va fer notar que bona part de la gent gran és un exemple de compromís social perquè és la franja d’edat que aporta més voluntariat, especialment les dones. També va assenyalar que, per a fer una Unió Europea sostenible, caldrà la solidaritat entre diferents generacions. Millan també posava l’accent en què s’havia trobat a Olèrdola “una gent gran molt activa”.(àudio)

Entre els casals d’avis es coincidia en destacar que una activitat conjunta com la d’aquest dimecres s’havia de fer de forma periòdica, com així exposava Jaume Milà, president del Casal d’Avis de Moja. (àudio)

El secretari del Casal d’Avis de Sant Miquel,  Eduard Sorando, recordava que en l’any de trajectòria de l’entitat havien rebut l’assessorament i recolzament dels altres dos casals d’avis. Un exemple d’això són les excursions conjuntes que fan amb el Casal d’Avis de Sant Pere Molanta, sumant esforços amb el de Sant Cugat. (àudio)

Els amfitrions, el Casal d’Avis de Sant Pere Molanta, anunciaven una activitat que va cridar positivament l’atenció: tenen la voluntat de recollir fotografies antigues per poder fer una exposició. Jaume Hill, secretari del Casal d’Avis de Sant Pere Molanta, indica que la intenció inicial és la de muntar la mostra coincidint amb l’aniversari del Casal, el desembre.(àudio)

Per la dinamitzadora de gent gran de l’Ajuntament d’Olèrdola, Imma Ferret, la jornada havia estat  molt enriquidora, dinàmica i havia permès mostrar recursos per facilitar la relació entre generacions, com els jocs de taula. (àudio)

La regidora de gent gran de l’ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, recordava que la promoció d’activitats conjuntes entre els tres casals d’avis d’Olèrdola és un dels propòsits que s’havia fixat per aquest mandat municipal. Des de l’Ajuntament es preveu seguir incentivant que les entitats de gent gran comparteixin d’activitats.(àudio)

Durant l’any l’Ajuntament d’Olèrdola ofereix propostes per a promoure un envelliment actiu. Entre les activitats hi ha el taller de manualitats, que es fa cada 15 dies en els tres casals;  la coral del Casal d’Avis de Sant Pere Molanta; els tallers puntuals que s’organitzen com el d’entrenament de la memòria que ha començat a Sant Miquel o bé les sessions de gimnàstica que es fan durant tot el curs als casals d’avis de Moja i de Sant Pere Molanta.

 

 

Document Actions