Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Compensació de Can Trabal avança en els tràmits per a poder realitzar en un futur les obres d’urbanització

La darrera assemblea de la Junta de la Compensació va aprovar l’adjudicació del projecte de reparcel.lació

dimecres 04 desembre 2019

 

En menys de dos anys,  després d’una dècada de bloqueig, el nou Consell Rector de la Junta de Compensació de Can Trabal ha fet passes decisives per a realitzar els tràmits que permetin afrontar amb garanties les obres d’urbanització en un futur no massa llunyà. El propòsit és complir, en el menor temps possible, tots els requisits per a que l’Ajuntament pugui recepcionar aquest nucli del nostre municipi. I per a fer-ho cal anar tancant etapes i prenent decisions. Com la que s’acordava en la darrera assemblea de la Junta de Compensació, celebrada fa uns dies, que va decidir adjudicar a una empresa la redacció del projecte de reparcel.lació.

El president de la Junta de Compensació, Agustín Montero, indicava que el projecte de reparcel.lació és una de les quatre mesures que cal tenir abans de poder afrontar pròpiament les obres. També cal una modificació del POUM, que ha de tramitar l’Ajuntament. I procedir a adjudicar la redacció del projecte d’urbanització, que preveu comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per a l’any que ve, una altra de les actuacions que s’impulsen és la renovació de l’enllumenat, a través d’un conveni que es preveu signar amb l’Ajuntament. Agustín Montero indicava que l’adjudicació del projecte de reparcel·lació era ara una mesura que han pres perquè depenia directament de la Junta de Compensació .(àudio)

La Junta de Compensació s’ha fixat l’horitzó de tenir aprovats els projectes en un termini de 3 anys per a poder afrontar a partir de llavors l’inici “de la fase d’obres”.(àudio)

En una anterior reunió de la Junta de Compensació, es va exposar als veïns que les obres d’urbanització suposarien un inversió mínima de 4 milions d’euros  i màxima de 6 milions. Es calcula que això es traduirà en una mitjana d’aportació de 15.000 € per propietat. La junta es planteja ara el propòsit de cercar fórmules que faciliten als veïns fer front a aquests pagaments.(àudio)

La darrera assemblea també va donar llum verda a la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament que ha de permetre la renovació de l’enllumenat de Can Trabal i el seu pas a leds. La intenció és que la inversió l’avanci l’Ajuntament i després la paguin els propietaris en el moment d’afrontar les quotes d’urbanització.

Escolta l'entrevista a Agustín Montero, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions