Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Compensació de Daltmar reclama una tarifa d’aigua com la de la resta del municipi

Temen que tenir un compte d’explotació propi dins d’Aigües de Vilafranca acabarà suposant pagar un preu més car
Carlos Molina, president de la Junta de Compensació de Daltmar
Carlos Molina, president de la Junta de Compensació de Daltmar

dimarts 11 març 2014

La Junta de Compensació de Daltmar vol que els veïns d’aquest nucli d’Olèrdola tinguin una tarifa d’aigua com la que s’aplica a la resta del municipi. Per fer-ho factible, era un requisit canviar de companyia subministradora i passar a formar part d’Aigües de Vilafranca, aprofitant la nova connexió de l’aigua provinent d’ATLL. L’assemblea de la Junta de Compensació així ho va aprovar. Però el contracte que s’ofereix a Daltmar per a integrar-se a Aigües de Vilafranca no garanteix aquesta igualtat amb la resta del municipi, segons explica el president de la Junta de Compensació, Carlos Molina. En una nota informativa adreçada als veïns, Molina ha explicat que la companyia subministradora proposa tractar a Daltmar amb “un compte d’explotació a part”. Durant el primer any sí que s’aplicaria la mateixa tarifa que a la resta del municipi, indica Molina, però la tarifa dels següents es regularitzaria i les despeses extres serien fracturades a la Junta al final de cada any. Carlos Molina reclama igualtat per Daltmar i adverteix que amb aquest contracte Daltmar acabarà pagant més per l’aigua que la resta de nuclis d’Olèrdola.(àudio)Daltmarpou.JPG

El president de la Junta de Compensació recorda que durant el darrer any han fet tot el que se’ls hi havia requerit per a fer possible el canvi de companyia. Malgrat mantenir el litigi obert, s’ha garantit el pagament del subministrament d’electricitat per extreure aigua del pou i s’ha procedit al canvi de nom del comptador del pou. Des de la Junta s’ha recordat que Daltmar necessita aquest canvi per tenir aigua de qualitat. (àudio)

Carlos Molina considera que hagués estat lògic que el contracte amb Daltmar l’haguessin tractat i consensuat l’Ajuntament, Aigües de Vilafranca i la Junta de Compensació.(àudio)

Molina considera que, de no acatar la proposta, Daltmar té el risc de quedar-se sense aigua si segueix subministrant-se pel pou. També es recorda que es continuarien pagant les despeses de llum per l’extracció de l’aigua, que suposen, segons Molina,una quantitat de 2.000 a 3000 euros mensuals. L’Ajuntament ha dit a la Junta que té l’opció de buscar subministrament pels seus propis mitjans, però des de l’ACA, ATLL i les empres subministradores els han informat que no es pot aconseguir aigua sense la sol.licitud i vist-i-plau de l’Ajuntament. La queixa reclamant igualtat de tracte amb la resta del municipi l’ha portat la Junta de Compensació al Síndic de Greuges, que ha obert un expedient.

Escolta l'entrevista a Carlos Molina, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions