Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprovarà el conveni que garanteix l’arribada de l’aigua d’ATLL a Sant Miquel

S’estima que les llars de Sant Miquel rebran l’aigua d’Abrera en menys d’un mes

dijous 11 juliol 2013

L’aigua provinent de la planta potabilitzadora d’Abrera arribarà en pocs dies a Sant Miquel. La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olèrdola preveu aprovar dilluns de la setmana que ve un conveni amb l’empresa Aigües Ter Llobregat(ATLL) que dóna llum verda al subministrament d’aigua d’aquesta xarxa al poble de Sant Miquel. La mesura permetrà que Sant Miquel deixi de dependre del pou de Can Catantingues, que també aporta l’aigua a Viladellops. Recordem que en els controls de l’aigua del pou, l’estiu passat es van detectar nivells de nitrats lleugerament superiors al valor de referència. Amb l’Aiguia d’ATLL, la presència de nitrats podrà reduir-se i motivar que no s’hagi de seguir cap recomanació especial pel consum d’aigua.

Manel Espachs, enginyer de l’Ajuntament d’Olèrdola, anunciava l’acord que preveu prendre la Junta de Govern Local de dilluns i també afegia que, en el cas de Viladellops, es necessari fer una estació de bombament per a garantir l’arribada d’aigua d’ATLL a aquest nucli. La inversió és una de les sol.licituds que l’Ajuntament ha presentat al programa de subvencions del PUOSC, amb la voluntat que es pugui començar a fer dins d’aquest 2013.(àudio)

Rrcordme que, seguint les recomanacions del Departament de Sanitat, aquest any es mantenen les mateixes indicacions que ja es van donar a conèixer l’any passat relatives al consum d’aigua a Sant Miquel i Viladellops, per bé que en el cas de Sant Miquel la situació passaria a canviar només en qüestió de setmanes a partir de la connexió amb l’aigua d’ATLL.

Amb la presència de nitrats que hi ha a l’aigua del pou, com passa en altres aqüífers del Penedès, s’estima que per ocasionar una mínima afectació en les persones caldria beure més de 3 litres d’aigua al dia. Amb tot, s’opta per la prudència i es recomana de nou que nadons, embarassades i gent gran no beguin aigua de la xarxa. Es pot cuinar amb l’aigua amb normalitat, així com rentar roba i plats, regar plantes, dutxar-se i banyar-se.

En el cas de Viladellops, aquests darrers dies s’ha fet arribar una carta als veïns recordant la situació. (àudio)

Un cop aprovat el conveni amb ATLL, Espachs preveu que “en dues o tres setmanes” ja serà efectiva l’arribada de l’aigua d’Abrera a Sant Miquel. (àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es confia que el PUOSC garantirà el finançament necessari per a fer la inversió que cal per a que l’aigua d’ATLL també arribi a Viladellops.

Esccolta l'entrevista a Manel Espachs, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions