Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Lleialtat es mostra satisfeta per la participació dels veïns en els actes de la Festa Major

El pregó, els actes pels infants i la programació musical de diumenge, entre els aspectes més ben valorats
La majoria dels actes van comptar amb molts veïns
La majoria dels actes van comptar amb molts veïns

dimarts 16 octubre 2012


 

Després de quatre dies d’esforç, amb el lògic cansament acumulat, la Societat La Lleialtat de Sant Miquel oferia diumenge al vespre una primera valoració satisfactòria de la celebració aquest darrer cap de setmana de la Festa Major del poble. Maria Montané, presidenta de l’entitat, reconeixia que en alguns casos l’assistència “hagués pogut ser major”, sobretot en algun acte de nit, però posava l’accent per sobre de tot en la gran participació dels veïns i el bon ambient registrat en actes com el pregó o el concert d’ “Essència de Gospel”, precisament les propostes que servien per obrir i tancar la Festa Major.(àudio)

Una de les novetats que ha funcionat prou bé ha estat el canvi de plantejament de diumenge, en l’àmbit musical. S’aposta per un concert vermut amb una formació d’arrel tradicional, La Portàtil FM. Es descartava el ball amb una orquestra i després la música tornava amb el concert de gòspel. Maria Montané explica que l’experiència ha estat positiva i destacava la qualitat i versatilitat de La Portàtil.(àudio)

Les activitats adreçades als més petits van tornar a ser un dels centrés d’interès més ben valorats de la Festa Major. En especial el dissabte, amb el jocs tradicionals, les passejades en poni i els inflables, així com la concorreguda cursa d’orientació. (àudio)

La Banda del Drac, dissabte a la nit, va transmetre energia de festa, per bé que l’actuació va ser seguida per un públic inferior a les expectatives inicials. Així també va passar divendres a la nit, amb el ball que organitzaven Els Llops, amb “Luna de Alcoba”. Actes molt seguits van ser la sardinada i xocolatada de divendres al matí, la presentació de La Plana Rodona i, de manera preferent, el pregó. També han estat forces els veïns que s’han acostat pel Casal d’Avis per veure l’exposició de manualitats que han elaborat membres de l’entitat.

Entre les imatges d’aquesta Festa Major, també cal anotar que des de divendres al migdia i fins diumenge es va poder veure, en un dels balcons laterals de l’ajuntament, una estelada. També va causar alguna sorpresa l'inici pirotècnic de la Festa Major. S'havia anunciat una "tronadeta", però els veïns que dijous es van reunir a la plaça de l'Església a les 10 de la nit van poder presenciar un castell de focs d'artifici de mida reduïda.

La Societat ara farà un balanç reposat de tota l’activitat feta per Festa Major i ja començarà a preparar el proper acte, el 21 de novembre, amb la Festa del Most. Aquesta incessant activitat s’impulsa des de la Societat, tal i com explicava Maria Montané,amb l’ànim de fer que Sant Miquel “sigui un poble actiu i en moviment”.

Document Actions