Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La llevantada deixa a Olèrdola 111 litres per metre quadrat de pluja des de dimecres

No són precipitacions excepcionals i episodis de pluges d’aquest tipus es produeixen cada any

dilluns 01 desembre 2014

 

Amb diferents intensitats, la pluja ha estat present al país des de dimecres i fins la matinada d’aquest dilluns. Olèrdola no ha estat una excepció i les precipitacions s’han notat, de manera significativa però sense causar alteracions apreciables. Segons dades que facilita l’estació meteorològica d’Olèrdola, situada a Moja, s’han acumulat gairebé 111 litres de pluja per metre quadrat des de dimecres. Aquest diumenge ha estat el dia en què més aigua ha caigut al municipi, superant-se els 30 litres; mentre que divendres va ser el dia de pluges menys intenses, amb 11 litres recollits, tal i com exposa  Javier García-Berro, responsable de l’estació meteorològica.(àudio)

Les xifres recollides al municipi queden lluny dels 300 litres que s’ha acumulat en indrets de la demarcació de Tarragona. García-Berro assenyala que llevantades d’aquets tipus es produeixen cada any.(àudio)

Aquest diumenge ha finalitzat un dels mesos de novembre més calorosos que es recorden, amb mitjanes de temperatures superiors en gairebé en 2 graus al que és el registre promig històric de l’observatori.(àudio)

Al municipi les precipitacions no han comportat incidències rellevants. Només cal assenyalar que un mur de divisió de dues finques ha cedit a Cal Moles, sense reportar cap dany material d’importància.

Escolta l'entrevista a Javier García-Berro, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions