Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La majoria dels veïns consultats es mostren partidaris del nou sistema de recollida d’escombraries que aquest 2022 s’implantarà a Olèrdola

Així es conclou de la campanya informativa que ha realitzat l’Ajuntament per difondre el canvi de model
Mireia Mancera, regidora de medi natural de l'Ajuntament d'Olèrdola
Mireia Mancera, regidora de medi natural de l'Ajuntament d'Olèrdola

dijous 24 febrer 2022

 Una àmplia majoria dels veïns consultats consideren positiu el canvi de sistema de recollida d’escombraries que es farà aquest 2022 a Olèrdola. Així es desprèn del balanç de la campanya informativa que realitzava l’Ajuntament d’Olèrdola durat els mesos de desembre i gener, convocada amb el propòsit de difondre entre la ciutadania del municipi com serà el nou sistema de recollida.

La campanya s’iniciava amb sis xerrades presencials, amb convocatòries específiques per a urbanitzacions, pobles, barriades i nuclis disseminats. Després de les xerrades, un educador ambiental va realitzar visites porta a porta per traslladar la informació de manera directa. Recordem que la Mancomunitat ja ha adjudicat el nou sistema de recollida a l’empresa que s’encarregarà del servei a Olèrdola. S’aplicarà el “porta a porta” de quatre fraccions (orgànica, rebuig, envasos i paper i cartró), tant  als habitatges dels tres nuclis urbans com als de les dues urbanitzacions. En els disseminats i barriades, la recollida es farà en àrees tancades. La fracció vidre continuarà recollint-se amb contenidor al carrer.

Participació del 37% dels habitatges

A les xerrades presencials fetes durant la campanya, realitzades abans de Nadal, hi van acabar assistint veïns que representaven un 7% dels habitatges d’Olèrdola. Amb les visites porta a porta es va poder traslladar directament la informació, amb converses amb els veïns, a un 30% del municipi. Així, amb la campanya s’ha pogut contrastar directament les inquietuds i resoldre els dubtes que exposaven un 37% dels habitatges d’Olèrdola. La regidora de medi natural, Mireia Mancera, subratllava com a conclusió que la majoria dels veïns que han participat en la campanya veuen bé el canvi de sistema de recollida. La campanya també ha servit per recollir preocupacions existents entre els veïns. Entre els neguits s’assenyala que hi puguin haver desaparicions de cubells o bé que la brossa a les portes de les llars sigui un factor d’atracció pels porcs senglars. Mancera ja avançava que, seguint l’exemple d’altres municipis, es preveuen aplicar mesures per evitar els desperfectes que puguin generar els porcs senglars.(àudio)

Algunes opinions també han estat “sorprenents”, segons resumia la regidora. I és que alguns veïns de pobles on ja es fa el porta a porta de la fracció orgànica i del rebuig han manifestat que les altres recollides no les farien “porta a porta” perquè prefereixen agrupar les fraccions i fer un viatge a la setmana a la deixalleria.(àudio)

Campanyes informatives continuades

Mireia Mancera ja avançava que entre el mes de març i el d’abril es preveu la realització  a tot el municipi de la campanya informativa de la posada en marxa del nou sistema. (àudio)

Les accions informatives per a fomentar la recollida selectiva també han inclòs aquestes setmanes la realització d’una campanya adreçada a millorar la recollida de la fracció orgànica, amb distribució de material i el regal de bosses compostables a Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta, que són els tres pobles del municipi on ja està implantada la recollida porta a porta d’aquesta fracció.

Document Actions