Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mancomunitat elaborarà un estudi per a millorar el sistema de recollida selectiva a Olèrdola

L’alcalde, Lucas Ramírez, i la presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, signen el conveni per a fer el treball

dijous 15 febrer 2018

Aquest dimecres al migdia Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, i Rosa Huguet, presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, han signat un conveni per a la redacció d’un estudi de diagnosis de l’actual sistema de recollida selectiva en el municipi, així com  l’elaboració d’un pla per a millorar la recollida adaptat a les característiques d’Olèrdola.

El conveni dona continuïtat a l’estreta col·laboració mantinguda entre l’Ajuntament d’Olèrdola i la Mancomunitat en l’àmbit del foment del reciclatge. En els darrers anys s’han impulsat a tot el municipi periòdiques campanyes de conscienciació a la ciutadania, incloent incentius per a fomentar l’ús de les deixalleries, la promoció de l’autocompostatge o el reforç del sistema de recollida porta a porta en els nuclis d’Olèrdola on es realitza: Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta.

Les dues administracions són conscients que d’un temps ençà els índexs de residus recollits selectivament estan estancats, tot i els esforços que es realitzen per a educar sobre la necessitat de reciclar.  Per aquest motiu  municipis com Olèrdola han demanat suport a la Mancomunitat Penedès Garraf per a cercar noves estratègies de millora, donat que l’ens disposa d’una àmplia experiència en la gestió tècnica de la recollida selectiva de residus i també un coneixement dels municipis en què presta el servei.

L’estudi es realitzarà en 4 fases, i permetrà elaborar la diagnosi de l’actual sistema de recollida selectiva i en funció dels objectius de recollida selectiva futurs, fer l’estudi d’alternatives o possibles escenaris que permetin escollir la proposta de millora més adequada.

El seguiment i el control de l’estudi, amb una durada prevista de 4 mesos, es realitzarà des del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf i té l’objectiu de millorar els resultats tan quantitatius i com qualitatius de la recollida selectiva.

Document Actions