Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marxa BTT de Moja es cancel.la aquest any perquè la normativa impedeix mantenir el seu recorregut

La 17a edició de la prova es preveia fer el proper diumenge 17 de març

dijous 28 febrer 2019

 

Aquest any la Marxa BTT de Moja no es celebrarà. El Club BTT “El Bressol” ha confirmat que cancel·len la prova degut a que “ l’aplicació de les noves normatives” afecten directament el recorregut que havien marcat per la Marxa, especialment en els trams que es preveien pels parcs d’Olèrdola i del Foix.

Manel Suero, membre de la Junta del Club Btt “El bressol”, indicava que complir amb la normativa hagués impedit realitzar la marxa “tècnica i per corriols” que anuncien i que  és “l’essència de la prova” des de que es va fundar. Ara el Club valorarà quins canvis cal introduir per poder mantenir la Marxa i fer-la pel 2020.(àudio)

La 17a edició de la Marxa BTT es preveia fer el proper diumenge 17 de març. En les edicions fetes, la cita d’Olèrdola havia esdevingut una referència de qualitat en el món de les marxes de bicicletes tot terreny al Penedès. Havia arribat a superar els 500 participants i en els darrers anys la inscripció se situava entre els 300 i els 400 participants.(àudio)

El club ha valorat que no podia complir requisits plantejats des del Departament de Territori de la Generalitat o la Diputació de Barcelona, en compliment de la legislació. Dues de les normatives que condicionaven el manteniment del  recorregut pels parcs naturals d’Olèrdola i el Foix era l’exigència de passar per  camins que tinguessin un mínim de 3 metres d’amplada, així com evitar el pas per algunes zones per preservar espècies protegides. El club destaca que en tot moment la seva voluntat ha estat la de complir amb la normativa, per això ha decidit cancel·lar la prova d’aquest any i fer el replantejament de la Marxa per valorar la seva recuperació l’any que ve. Sí que el club manifesta que el seu compromís amb l’organització d’esdeveniments a Olèrdola continua inalterable i destacaven el suport que han obtingut de l’Ajuntament en les gestions que han realitzat abans de decidir la cancel·lació de la Marxa d’aquest 2019. Ja anuncien que preveuen donar un impuls  a la cursa de muntanya a peu al Castell d’Olèrdola, integrant-la en la lliga de curses del Penedès.(àudio)

La cursa a peu es planifica pel proper 6 d’octubre. Abans, del club BTT “El bressol”preveu fer altres activitats obertes al municipi, com la caminada nocturna per la Festa Major de Moja.

Escolta l'entrevista a Manel Suero, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions