Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Ortoll ha estat nomenada directora general d'Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament

Ortoll va deixar el 2011 la direcció de l’escola Circell per assumir al Departament el Servei d'Innovació i Formació
Carme Ortoll
Carme Ortoll

dimarts 22 juliol 2014

Redacció/ACN

El govern de la Generalitat ha nomenat Carme Ortoll nova directora general d'Infantil i Primària del Departament d'Ensenyament. Ortoll és molt coneguda al municipi per la seva condició de mestra de l’escola Circell de Moja, sent la directora del centre fins que fa tres anys va ser nomenada per dirigir el Servei d’Innovació i Formació de l’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament.

Nascuda a Calafell el 1958, Ortoll és mestra, amb estudis de Psicopedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona. També és mestra de Català per la Universitat de Barcelona. Des de l'any 1979 ha estat mestra d'escola rural, d'escola concertada i d'escola pública, on ha exercit diferents càrrecs directius.

Ha estat tècnica docent de la Subdirecció de Formació Permanent del Professorat del Departament d'Ensenyament (1990 i 1994) i secretària de l'Observatori de la Infància i l'Adolescència de Catalunya, assessora en temes d'infància i responsable del Programa per al Benestar de la Infància i l'Adolescència de Catalunya en l'Àmbit Familiar del Departament de Benestar Social i Família (2000-2004).

Des del 1979 ha estat vocal i presidenta de la junta del Grup de Mestres del Penedès i pertany als Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. Ha estat organitzadora, formadora i coordinadora de l'Escola d'Estiu del Penedès. Ha estat membre, entre 1992 i 2000, del consell de redacció de la revista Perspectiva Escolar de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. També forma part de la fundació Artur Martorell com a vocal del Patronat.

És autora de llibres de text i ha col·laborat en publicacions d'innovació i formació del professorat, en materials per a la Formació bàsica per a la reforma: Escola d'àmbit rural i en unitats de programació del cicle de parvulari i del cicle inicial del Departament d'Ensenyament. 
També ha estat professora formadora d'organització i metodologia d'aula i de centre, en diverses edicions dels plans de formació de zona del Departament d'Ensenyament i de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona.

Document Actions