Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mestra Mercè García reivindicarà el feminisme i repassarà amb veïnes de diferents edats la vida escolar del darrer segle

L’acte de commemoració a Olèrdola del Dia de la Dona s’ha convocat dissabte, a les 20.00h, a la Societat de Sant Pere Molanta

dijous 14 març 2019

 

L’acte de commemoració a Olèrdola del Dia Internacional de la Dona permetrà conèixer vivències de l’últim segle de  vida escolar al municipi. Així ho ha anunciat Mercè García, l’encarregada d’oferir la conferència aquest dissabte al local de la Societat de Sant Pere Molanta, a partir de les 8 del vespre.

García ha avançat que ha ofert a dones de diferents generacions que expliquin durant l’acte vivències de la seva trajectòria escolar. Durant l’acte, també preveu dedicar espai a reivindicar el significat del feminisme.(àudio)

Aquest és el tercer any que l'Ajuntament d'Olèrdola convoca un acte de commemoració del 8 de Març. Per a fer-ho, es manté el format d’organitzar una conferència a càrrec d’una veïna del municipi que s’hagi significat per la seva implicació amb Olèrdola i per la seva aportació professional.

La protagonista d’aquest any, la mestra Mercè Garcia, és una persona molt coneguda al municipi. Es va jubilar el curs passat a l’escola Circell de Moja i en va ser la seva directora. Reflexionant sobre els canvis succeïts en el món educatiu aquests darrers anys, García resumia que “vam començar amb la immersió lingüística i hem acabat amb la inserció social i les intel·ligències emocionals”, amb el fil conductor de crear cohesió des de l’escola.(àudio)

Mercè García feia una crida a no perdre la capacitat de sorpresa i a seguir mirant el món amb “ulls d’infant”.(àudio)

L’escola de Moja ha assolit una qualitat educativa i un reconeixement molt arrelat entre els veïns. Per a fer-ho, han estat necessaris esforços de gestió i la implicació de molts professionals. En aquesta línia, Mercè García  assenyalava que la tasca directiva també havia estat “il·lusionant “.(àudio)

Mercè García serà presentada per l‘enòloga Irene Alemany, conferenciant de l’acte de commemoració de l’any passat. A continuació de la conferència de Mercè Garcia se servirà un sopar a l’interior mateix de la Sala de la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Mercè García, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola pel magazín "Penedès en Xarxa", clicant aquí

Document Actions