Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La millora de l’accessibilitat dels nuclis antics, línia destacada del programa d’ApO

En un acte a Sant Miquel , ApO es comprometia a continuar amb la renovació del nucli antic del poble
ApO realitzava aquest dijous al vespre a Sant Miquel el seu primer acte electoral
ApO realitzava aquest dijous al vespre a Sant Miquel el seu primer acte electoral

divendres 17 maig 2019

 

Aquest dijous al vespre la candidatura d’ApO celebrava al local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola el seu primer acte públic de campanya electoral. La presentació dels candidats i el balanç del mandat van centrar la primera part de l’acte, per donar pas a l’explicació de les propostes de caràcter general per a tot el municipi i la seva concreció en actuacions que es volen impulsar al poble de Sant Miquel en cas de continuar al govern municipal.

Lucas Ramírez, candidat a la reelecció, va posar l’accent en què la renovació era un tret distintiu d’Alternativa per Olèrdola des de la seva fundació, fa 16 anys. A tall d’exemple indicava que en aquest temps la formació havia tingut 50 candidats i una trentena de regidors diferents, tot subratllant que la llista manté un equilibri entre veïns que representen tots els nuclis.(àudio)

Presentació dels candidats

Xavier Arenas, veí de Sant Miquel i número 11 de la candidatura, ja va formar part de la llista fa quatre anys i manifestava que el govern municipal “havia complert gairebé tot el que van dir” fa quatre anys. Vicente Valderas, veí de Daltmar i número 10 de la llista, es mostrava content de poder contribuir a la millora del municipi i va presentar-se “com un “tonto” que treballa per la gent”. Josep Anton Bertran “Ticó”, número 9, és membre de l’Associació de Veïns de Can Torres des de fa 20 anys. Va assenyalar que fa 12 anys que participa en l’assemblea d’Alternativa i destacava que s’hi sent “molt a gust”.

Andrea Serradell, vuitena de la llista i veïna de Can Trabal, és membre del Consell Rector de la Junta de Compensació , presidenta de  l’AMPA de l’escola Rossend Montané i membre del Judo Olèrdola. Manifestava el desig de millorar el municipi i indicava que a ApO  “ se m’ha escoltat i la meva opinió ha tingut el mateix valor” que la de persones que portaven més temps a la llista.

Yolanda Peris, setena de la llista i veïna de Sant Miquel, és presidenta de la Societat La Lleialtat. Va acceptar participar en la candidatura per la forma de treballar d’ApO i valorava que es tractava “d’un grup competent”.

Pere Sadurní, de Sant Pere Molanta i número 6, és l’ actual regidor de Turisme, Ensenyament i Esports. Destacava d’ApO que era transversal i “totes les veus són tingudes en compte”.

La regidora de serveis socials, sanitat i escoles bressol, Anna Boada, és veïna de Moja i ocupa el cinquè lloc a la llista. Posava de relleu que ApO es presenta amb “noves idees, nous projectes, nova gent i engrescats per seguir treballant pel municipi”.

L’actual regidor d’urbanisme, via pública i urbanitzacions, Juanma Samblás, veí de Can Trabal, és la tercera vegada que participa en la llista d’ApO i fa 6 anys que és regidor d’urbanisme. És el quart de la candidatura i definia ApO com un grup plural i orgullós de la seva forma de treballar. També incidia en què “encara tenim molta il.lusió, molts projectes al cap i moltes ganes de portar-los a terme”.

Jordi Catasús, de Sant Pere Molanta, és el 3r de la llista. Fa quatre anys ja estava present a la llista i forma part del grup des de la seva creació. Va ser president de la Societat Principal-Unió i fundador del Grup de Joves de Sant Pere Molanta. També coincidia en subratllar la forma de treballar i la pluralitat com a valors positius d’ApO.

Mireia Mancera, veïna de Daltmar i número 2, participa en la llista amb el doble propòsit de contribuir a fer l’administració més propera i a continuar amb les millores dels serveis realitzades aquests darrers 8 anys a Daltmar.

Lucas Ramírez explicava que opta a la reelecció motivat i amb ganes de continuar quatre anys més encapçalant el govern. Destacava el treball en grup d’Alternativa i el fet que d’11 candidats, 5 es presentessin per primera vegada, com a mostra d’aquesta renovació que ha mantingut ApO des de que va néixer.

Balanç de l’obra feta

Els membres de l’actual govern que opten a la reelecció van resumir algunes de les actuacions de les regidories que han liderat en aquest mandat municipal. Anna Boada detallava en sanitat la posada a ple funcionament dels 3 consultoris, la cessió de terrenys per a que el Departament pugui construir el nou consultori de Moja “cap el 2020”, o la instal·lació de desfibril·ladors en espais públics dels 5 principals nuclis d’Olèrdola. En serveis socials, va indicar que la gestió directa de l’Ajuntament ha comportat disposar d’uns serveis socials “més quantitatius i qualitatius” per atendre millor les necessitats del municipi. També assenyalava les gestions fetes per a poder implantar el transport a demanda i el propòsit de seguir apostant per una gent gran activa, mantenint la dinamitzadora. En escoles bressol, va recordar que el municipi inverteix  166.000 € anuals i va indicar la voluntat de treballar per a mantenir el servei.

Pere Sadurní posava en valor en ensenyament l’aportació de 200.000 € que satisfà l’Ajuntament pel manteniment de les escoles, la subvenció que permet la contractació d’auxiliars en anglès , la posada en funcionament de l’escola d’idiomes i la dinamització del servei de biblioteques obertes. En esports, assenyalava que el nou sistema de subvencions havia permès que entitats com el Judo o la Rítmica obtinguessin molts més recursos perquè es valoren criteris d’implicació amb el municipi. També recordava la creació de la Copa Olèrdola femenina de futbol o la concessió de l’ús privatiu  de la zona esportiva de Daltmar, que ha comportat la construcció de pistes de pàdel i de tennis platja molt utilitzades. En turisme, Sadurní recordava que les rutes pel patrimoni havien tingut 800 visitants; que s’han senyalitzat 30 elements patrimonials, així com la posada en funcionament del punt d’informació turística, la contribució a la recuperació de barraques de pedra seca o l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme.

Juanma Samblás va detallar millores fetes a Sant Miquel en els seus àmbits de gestió. Així, va assenyalar l’acondicionament de l’entrada al Parc, les franges de protecció forestal, les obres al casc antic de Sant Miquel, el canvi a leds de l’enllumenat, amb l’anunci de resoldre les problemàtiques detectades en una setmana. Samblás també va referir-se al resultat del procés de participació per definir els usos del Bosquet, amb poliesportiu, piscina i zona d’esbarjo. També s’ha fet una zona de lleure a la fondalada de la Seguera, s’ha incrementat el sistema de neteja viària i s’ha implantat la recollida de poda.

Lucas Ramírez subratllava el contacte amb els veïns i la participació ciutadana com una característica  que ha definit al govern municipal en aquest mandat. També anunciava que la Generalitat havia exposat a alcaldes de la comarca que l’Alt Penedès seria una prova pilot en la instal·lació de càmeres de vigilància, però es mostrava prudent perquè “requerirà de temps”.

Propostes

 Detallant propostes de conjunt pel municipi, Ramírez subratllava que es continuarà treballant perquè  els nuclis antics dels pobles siguin més accessibles.(àudio)

El candidat a la reelecció exposava que el “transport a demanda” el plantegen com un servei de taxi bonificat per a que veïns que no tenen transport propi puguin fer gestions necessàries com anar al metge o fer la compra. També posava l’accent en què la realització d’un projecte com el del Bosquet permet “fer municipi” i afavorir la relació entre veïns de tots els nuclis. Ramírez exposava el propòsit d’avançar en serveis a masies i barriades i, a preguntes d’una veïna, va anunciar la previsió de dedicar l’espai de l’antic bar del local Rossend Montané a local per a joves, tot afegint que es volia elaborar un Pla de Joventut per a tot el municipi.

La candidata encarregada d’exposar les propostes concretes per a Sant Miquel elaborades per ApO va ser Yolanda Peris. En la seva presentació , va posar en valor l’obertura del grup i la seva capacitat.(àudio)

La redacció i l’execució de la segona fase del projecte de renovació del nucli antic és un dels punts rellevants que inclou pel poble de Sant Miquel el programa d’ApO.(àudio)

Altres propostes que conté el programa d’ApO per Sant Miquel són desenvolupar un pla d’actuació per millorar l’arbrat, estudiar la viabilitat amb el suport de la Diputació d’un camí de vianants que uneixi Sant Miquel amb Vilafranca, millorar el mobiliari urbà i canviar el sistema de depuració d’aigües, d’acord amb l’ACA.

Escolta les entrevistes a Lucas Ramírez i Yolanda Peris, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions