Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La millora del camí de Penyafel s’inclou dins les subvencions del pla comarcal de camins

La previsió de subvenció és de 30.000 € per arranjar 3 trams d’aquest camí que uneix Moja i els Monjos

dimarts 07 març 2017

La millora de tres trams malmesos del camí de Penyafel, a Olèrdola, és una de les 14 actuacions incloses en la línea de subvencions que ha sol·licitat el Consell Comarcal de l’Alt Penedès a la Diputació pel manteniment de camins. L’arranjament del camí que uneix Moja amb els Monjos forma part d’una de les 3 propostes de subvencions que la institució comarcal presenta a les Meses de Concertació del pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019” de la Diputació de Barcelona. Els acords van ser presos per unanimitat del ple del Consell Comarcal, en la seva darrera sessió.CamPenyafel2.JPG

Les obres de manteniment en aquests 14 camins rurals comarcals s’han seleccionat  en base als criteris proposats des de l’Oficina Tècnica del mateix Consell Comarcal. S’han valorat que són camins que formen part del programa d’arranjament de la Xarxa bàsica comarcal de camins rurals del Consell Comarcal, que el seu àmbit és supramunicipal, que els arranjaments consisteixen preferentment en el manteniment dels desperfectes en el ferm actual i que són camins de municipis disposats a col·laborar amb el Consell Comarcal en l’execució de l’obra. La proposta que es portava a aprovació preveia que la Diputació de Barcelona subvencionarà amb 400.000 € les obres de manteniment, que s’hauran d’executar durant el període 2017-2018. En la distribució fixada pel Consell Comarcal, l’obra d’arranjament del camí de Penyafel té assignada una previsió de subvenció de 30.000 euros, tal i com indica l’alcalde d’Olèrdola i conseller comarcal de medi ambient, Lucas Ramírez.(àudio)

Les obres preveuen  reparar el camí en tres punts on el paviment de formigó està trencat i malmès per l’ús continuat de vehicles, després d’haver-se fet les obres de pavimentació fa més de 25 anys.

El primer tram a reparar és en el Pk 0+00, sortint de Moja. Es tracta d’un tram de 25 metres de longitud, per tres metres d’amplada, situat just en l’inici del camí i amb un pendent bastant pronunciat. El paviment d’aquest tram de camí, que en els seus primers metres encara és de paviment asfàltic, es troba completament esquerdat i amb alguns abombaments.

El segon tram a reparar és en el Pk 0+830. Es tracta d’un tram del camí amb una corba molt pronunciada, d’aproximadament  90º. El paviment de formigó de la part central de la corba està del tot malmès per l’aigua de la pluja. La zona afectada és un tram d’aproximadament 10 m de longitud per 4 m d’amplada.

El tercer tram, ubicat al pk 0+900, és una zona on el paviment de formigó s’ha malmès per les arrels d’un pi existent al costat mateix del camí. Afecta a una longitud aproximada de 10 m, per 3 m d’amplada.

Lucas Ramírez destacava que el municipi es beneficiava d’aquesta gestió realitzada pel Consell Comarcal, després de valorar-se que és un camí molt utilitzat i que connecta dos municipis.(àudio)Campenyafel3.JPG

Les  propostes sobre la inclusió de diferents actuacions en les línies de subvenció de les Meses de Concertació del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019” de la Diputació de Barcelona, van ser aprovades per unanimirar en el ple del Consell comarcal celebrat el dijous 23 de febrer.

 

Document Actions