Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les ADF del Penedès i Garraf es reunien diumenge a la Muntanyeta en una jornada de capacitació

La jornada expressa la recuperada vitalitat de l’ADF d’Olèrdola i permetia netejar part de la finca municipal

dijous 02 febrer 2017

Fins a 72 voluntaris de diferents ADF del Penedès i del Garraf han participat aquest diumenge a la Muntanyeta d’Olèrdola en un taller pràctic de tala i desbrancat de troncs. Durant tot el matí els voluntaris van poder practicar tècniques en l’ús de xerracs mecànics i adquirir coneixements de la mà d’experts facilitats per la Federació d’ADF’s Penedès Garraf.

La jornada va comptar amb la implicació en l’organització de l’ADF Rossend Montané d’Olèrdola. L’Ajuntament va oferir un dinar a Sant Miquel per a tots els assistents i va facilitar que es pogués sortejar un xerrac mecànic nou, que va tocar a l’ADf Clot de Bou.

Aquesta jornada pràctica s’inscriu dins del procés d’impuls que viu l’Adf d’Olèrdola aquests dos darrers anys. Raimon Forns, el coordinador operatiu de l’ADF, destacava que la feina realitzada a la Muntanyeta el diumenge permetia als voluntaris formar-se mentre s’aconseguia netejar de troncs una part de la finca municipal de la Muntanyeta.(àudio)

Després d’anys amb una activitat reduïda, l’ADF d’Olèrdola s’ha revitalitzat. Primer es van captar nous voluntaris i des de l’any passat s’assumeixen tasques de manera continuada relacionades amb l’activitat habitual de les agrupacions, com la neteja d’hidrants o el manteniment de camins i boscos.(àudio)

L’Ajuntament d’Olèrdola ha ofert un suport decidit a l’ADF i per aquest 2017 ja ha aprovat en el capítol d’inversions l’adquisició d’un vehicle nou del tot equipat. (àudio)

Actualment l’ADF compta amb una vintena de voluntaris. Qui desitgi formar-ne part ho ha de comunicar a l’Ajuntament d’Olèrdola. En els propers mesos preveuen fer noves activitats, com una sessió de formació al Local Rossend Montané de Sant Miquel per a voluntaris, així com convocar una plantada d’arbres i fer jornades lúdiques pels infants escolaritzats al municipi.

Escolta l'entrevista a Raimon Forns, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions