Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La neteja viària d’Olèrdola es millora amb maquinària d’última generació

El nou contracte ha permès resoldre dèficits detectats en el servei gràcies a l’increment de recursos destinats per l’Ajuntament

dimecres 14 abril 2021

L’empresa adjudicatària del nou contracte del servei de neteja viària a Olèrdola, FCC, ha presentat aquest dimarts la renovada maquinària i l’equip de treballadors que es dediquen al municipi a mantenir neta la via pública. El nou contracte, en vigor des del passat mes d’octubre, integra tant la neteja mecànica com la manual en una única empresa i ha suposat que al municipi s’estrenés  maquinària d’última generació. Joan Pujadó, cap de producció de FCC, destacava que amb el nou contracte el municipi disposa d’una nova màquina escombradora d’alta velocitat que permet una mobilitat molt més elevada, de fins a 80 quilòmetres per hora, la qual cosa comporta reduir els temps invertits en desplaçaments i millorar la neteja. Entre els mecanismes que conté aquesta escombradora hi ha un sistema de braços articulats molt versàtil per netejar laterals de carretera i el reforç del sistema de neteja d’aigua, així com un potent dispositiu d’aspiració de gran capacitat que evita l’embussament d’envornals.  Un altre vehicle nou està dedicat a l’equip de neteja manual, incorporant equips de neteja d’aigua a pressió i tot l’equipament necessari per a fer aquesta actuació manual al carrer.

Pujadó resumia que hi ha més freqüències de pas arreu del municpi i s'han incrementat els recursos dedicats a la neteja viària d'Olèrdola gràcies a l’esforç de l’Ajuntament.(àudio)

Que un únic contracte integri la neteja mecànica i la manual “facilita la comunicació” entre l’Ajuntament i l’empresa, segons indica Pujadó. Un aspecte que també s’incorpora en el nou contracte és que els treballadors del servei comuniquen a l’Ajuntament incidències detectades a la via pública, encara que no siguin estrictament de l’àmbit de la neteja viària. Això fa que els treballadors del servei actuïn com si fossin “inspectors de via pública”.(àudio)

El regidor de paisatge urbà, Juanma Samblás, inseria aquest nou contracte de neteja viària en la política de millora de serveis que aplica l’Ajuntament d’Olèrdola. Samblás destacava que amb el nou contracte es resolen dèficits detectats en la neteja viària a Olèrdola.(àudio)

La major freqüència de pas en els serveis de neteja arreu del municipi i les  substancials millores  tècniques introduïdes, fan que la ciutadania ja noti la millora del servei, tal i com assenyala Juanma Samblás.(àudio)

Els serveis de neteja viària al municipi s’organitzen de dilluns a dissabte, amb la dedicació de quatre treballadors que l’empresa té assignats a Olèrdola. El contracte va ser adjudicat amb una durada de quatre anys, per un valor anual de prop de 253.000 €.

Escolta les entrevistes a Joan Pujadó i a Juanma Samblás, realitzdes per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions