Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La parada de llibres i roses a l’escola Circell ha portat l’ambient de Sant Jordi a Moja

Els alumnes de 6è han organitzat de nou la venda en una setmana plena d’activitats de foment de la lectura

divendres 21 abril 2017

L’esclatant celebració de Sant Jordi a Catalunya s’associa amb les parades de venda de llibres i de roses al carrer. A Olèrdola, aquesta imatge que defineix el caràcter popular de la celebració l’aporta l’escola Circell de Moja. I aquest 2017 no ha estat l’excepció. Malgrat el calendari ha obligat a fer l’activitat dos dies abans del 23 d’abril, aquest divendres els alumnes de 6è de l’escola no han faltat a la seva cita anual amb Sant Jordi i han posat a la venda un ampli mostrari de llibres i les clàssiques roses vermelles. Durant tota la jornada, per la parada han passat tots els alumnes de l’escola Circell i de l’escola bressol Gotims, així com molts familiars i veïns.StJordiCircell2.JPG

Per tenir-ho tot a punt, els més grans de l’escola han hagut de treballar a classe operacions matemàtiques relacionades amb la venda, així com tenir ben present que és una activitat cooperativa, tal i com ens assenyala Sara Pena, tutora de 6è de l’escola Circell de Moja.(àudio)

Els diners que es recaptin, com marca la tradició, es destinaran a finançar una excursió de final de curs a Port Aventura. Que la parada dels alumnes de 6è no coincideixi amb el dia de Sant Jordi pot condicionar que les vendes no siguin tan elevades com les que es registren en els anys que l’activitat es fa el 23 d’abril. Però això no preocupa.  Sara Pena ens recorda que l’activitat de l’escola relacionada amb Sant Jordi té el propòsit central de dinamitzar i fomentar la lectura.(àudio)

Els protagonistes viuen amb una il.lusió encomanadissa les tasques relacionades amb les parades. Una de les alumnes de 6è, Lola Casado, ens explicava que per a ells muntar les parades era “impressionant” i significava que eren els grans de l’escola.(àudio)

Aquesta any una de les novetats és que cada alumne de 6è portava una placa que identificava la tasca que realitzaven.

A l’escola Circell s’ha rebut la visita d’autors els darrers dies i els alumnes grans han ofert als més petits lectures en veu alta. La setmana que ve els alumnes de 5è faran la “Roda de contes”, oferint representacions de 5 minuts a cada classe. La narració oral seguirà tenint el seu protagonisme amb la visita, també la setmana que ve, de la “contacontes” Sandra Rosi.

Escolta les entrevistes a Sara Pena i Lola Casado, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions