Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La perruqueria de Margarita Soler de Moja tanca per jubilació després de 39 anys de servei al poble

Margarita Soler acumula gairebé 50 anys de professió i dissabte atendrà les seves darreres clientes

dimarts 14 gener 2020

 

Coincidint amb la Festa Major d’Hivern de Moja, aquest dissabte la perruqueria de Margarita Soler baixarà de manera definitiva la seva persiana . Després de gairebé 50 anys de professió, Margarita Soler es jubila. Ho fa després d’haver treballat primer a Vilafranca, durant els primers 10 anys de professió, i d’haver completat  39 anys ja a Moja amb la seva perruqueria. Per acomiadar-se de les seves clientes, aquest dijous oferirà un berenar al mateix establiment, al carrer de Santa Margarida.

D’aquests anys de treball intens al poble, Margarita Soler es mostra molt contenta amb les seves clientes. Algunes d’elles han mantingut la seva fidelitat a l’establiment durant tots aquests 39 anys.(àudio)

Com a treballs especials, Soler recorda els pentinats que ha hagut de fer en festius per casaments o comunions. Ara el ritme no és  tan elevat, però abans les jornades de treball els dissabtes eren maratonianes. S’hi posaven a les 8 del matí i acabaven a les 10 de la nit. Quan començava a treballar a Vilafranca, un any va haver de treballar el 31 de desembre fins molt tard i el raïm per celebrar el traspàs d’any se’l va menjar a la mateixa perruqueria.

En aquests anys, les tendències d’estils de pentinats han variat molt i també els aparells i productes utilitzats pels professionals de la perruqueria. El que no ha canviat és la capacitat de les perruqueres d’escoltar “i ser una mica psicòlogues”. La Margarita Soler sempre ha estat discreta i ha evitat que a la perruqueria es difonguessin xafarderies. (àudio)

Una de les clientes que s’ha mantingut fidel a la perruqueria durant els 39 anys de vida de l'establiment, la Mercè, manifestava que “li sabia greu” que tanqués. Li agrada molt com treballa la Margarita i el tallat de cabell que li fa.(àudio)

El tancament de la perruqueria de Margarita Soler es produeix setmanes després que el passat mes de desembre tanqués el forn de pa Rius de Moja.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties

 

Montse Olivé, treballadora de la perruqueria, amb Margarita Soler

Document Actions