Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Plataforma NO a la MAT Alt Penedès, present al Primavera Sound

Els organitzadors del Primavera Sound estan sensibilitzats per la problemàtica i han cedit a l'entitat un espai al Parc del Fòrum durant el festival

dijous 09 juny 2022

La plataforma No a la MAT Alt Penedès segueix sumant adhesions. Aquesta vegada amb la seva presència al festival de musica de referència a Barcelona, el Primavera Sound, amb una parada informativa i de recollida de signatures  al Parc del Fòrum. Primavera Sound col·labora així  amb aquesta entitat penedesenca que treballa per conscienciar de les greus repercussions que tindria la línia  de molt alta tensió.  Van estar durant el passat cap de setmana i aquesta setmana recolliran signatures durant les sessions del festival d’aquest dijous, divendres i dissabte. 

Des del punt d’informació, l’entitat fa divulgació i recull signatures en contra del “macroprojecte especulatiu del que mal anomenen energia verda”. La plataforma No A la MAT Alt Penedès “exigeix una transició energètica amb la mínima petjada ecològica i el màxim respecte a les lleis del canvi climàtic”.

Fina Raventós, veïna d’Olèrdola i presidenta de No a la MAT Alt Penedès, explica que els organitzadors del Primavera Sound estan sensibilitzats per la problemàtica i per això  els hi van oferir aquest espai al Fòrum durant el festival. (àudio)

El públic que atenen aquests dies des de la parada és molt divers. Reben les consultes de molts curiosos i hi ha molt públic estranger. (àudio)

Parades informatives i de recollida de signatures

L’entitat ha estat aquests darrers mesos de manera presencial en diferents punts de la comarca, prioritzant els municipis directament afectats pel traçat de la MAT. A Olèrdola han recollit signatures en esdeveniments com la Festa Major d’Hivern de Moja, la cursa Vertical Penedès feta a Can Torres o la Trobada d’Olèrdola, aquest passat diumenge al Conjunt monumental. Després d’estar al Primavera Sound, diumenge al matí també muntaran parada a la Fira Medieval de Castellet i la Gornal.

Coincidint amb la presència al festival de música, la Plataforma ha engegat una recollida de signatures des de  change.org . Amb els suports socials i institucionals obtinguts s’avalua traslladar la reclamació al Parlament de Catalunya, sense descartar portar la reivindicació al Congrés de Diputats. (àudio)

Escolta l’entrevista a Fina Raventós, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola clicant aquí

Galeria d'Imatges

NoMat2.jpg

Document Actions