Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Plataforma No a la MAT Alt Penedès i Fran Lorenzo reben el premi Rossend Montané

A la plataforma se li reconeix la seva lluita i a Fran Lorenzo la seva tasca de difusió del municipi

dissabte 03 juny 2023

 

La Plataforma No a la MAT Alt Penedès, en la categoria d'entitats; i Fran Lorenzo, en l'apartat honorífic individual, han rebut aquest dissabte a la tarda el 30è premi Rossend Montané. Durant l’acte de lliurament, celebrat dins de la 41a edició de la Trobada d'Olèrdola, es va exposar que a la plataforma se li reconeix la seva tasca de lluita contra la MAT i l'activitat desplegada de conscienciació ambiental i de foment d'un model energètic sostenible. L’alcalde, Lucas Ramírez, també recordava la destacada presència de veïns d’Olèrdola en la plataforma.(àudio)

Des de la Plataforma s’ha fet un agraïment públic al jurat del Premi Rossend Montané per haver reconegut la seva tasca i “donar-nos visibilitat dins el marc de la trobada d'Olèrdola”. També aprofitaven per agrair a tots els membres de la plataforma "No a la MAT Alt Penedès", als voluntaris i als col·laboradors la seva dedicació i compromís. “Sense el vostre suport, aquesta lluita no seria possible”.

Per la Plataforma, rebre la distinció  representa “el reconeixement dels nostres esforços i ens inspira a continuar en la nostra lluita per la defensa del nostre territori i del nostre patrimoni natural”. Així ho explicaven dos dels integrants de la Plataforma en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Moi Trius i Sílvia Adolfo.(àudio)

La plataforma "No a la MAT Alt Penedès" és un col·lectiu ciutadà que s’oposa a la construcció de línies de Molt Alta Tensió i treballa per informar, sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania. Els preocupa profundament l'impacte ambiental, social, paisatgístic i en la salut que aquest projecte podria tenir ara i, sobretot, en les generacions futures. Des de la plataforma, defensen un nou model energètic basat en  la creació massiva de comunitats energètiques locals, promovent l'energia neta i de proximitat. A més, veuen aquest moment de canvi com una oportunitat única per “revertir que els oligopolis continuïn provocant la destrucció del territori i l’encariment progressiu del preu de l’electricitat”. Com a poble, han afegit. “hem de poder assolir la sobirania energètica”. La Plataforma anima a la ciutadania a informar-se i a visitar les seves xarxes socials, o bé a contactar amb la pròpia plataforma a través del correu electrònic noalamataltpenedes@gmail.com

 A Fran Lorenzo se li reconeix la incasable i diària tasca de difusió del municipi a través de les imatges que capta i que facilita a grans mitjans. I és que són freqüents l'aparició de les seves excel·lents fotografies, majoritàriament captades des de Viladellops, en les seccions de meteorologia de televisions de gran abast com TVE o TV3. Ho recordava el mateix Lucas Ramírez.(àudio)

Fran Lorenzo es mostrava agraït pel premi i el dedicava a la seva mare i a la memòria del seu pare, mort fa just un mes. Lorenzo explica en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola que la primera fotografia seva que va publicar TV3 va ser a mitjans del 2015. I des de llavors, les seves imatges han aparegut sovint en la secció d’El Temps.(àudio)

Lorenzo gestiona una estació meteorològica i també és conegut per captar imatges i enregistrar vídeos de correfocs al Penedès. Les seves imatges es poden seguir a Instagram a instagram.com/franlorenzo95/   i a tuiter twitter.com/Fran_Lorenzo95

Escolta l’entrevista a Moi Trius i a Sílvia Adolfo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Fran Lorenzo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Arxius Adjunts

Document Actions