Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La pluja altera la Festa Major del Parc i obliga a suspendre alguna de les seves activitats

Tot i el mal temps, prop de 300 persones van desplaçar-se fins el Conjunt Monumental aquest diumenge al matí
La visita guiada a l'interior del recinte es va poder fer
La visita guiada a l'interior del recinte es va poder fer

dilluns 05 novembre 2012

 

 

La Festa Major del Parc, celebrada aquest diumenge al matí al Conjunt Monumental d’Olèrdola, s’ha vist alterada per la pluja. Durant els preparatius i el muntatge de les activitats, a primera hora del matí, tot apuntava que el temps respectaria la Festa i es podrien realitzar amb normalitat la varietat de propostes incloses en el programa. Però a partir de les 11 del matí la pluja continuada va condicionar la Festa fins el punt d’obligar a suspendre alguns dels seus continguts principals, com l’actuació del grup d’animació Xip-Xap.

El taller d’esports rurals i de fira es va muntar, però al poc temps d’iniciar-se també es va haver de desparar. El grup “Gumbo Jass Band” reservava per a la jornada la imatge impactant d’actuar a l’interior de la cisterna del recinte arqueològic, però el temps també ho va impedir i la formació musical només va poder oferir una breu actuació al costat de l’Aula d’Interpretació. En l’interior de l’Aula sí que es van poder realitzar dos dels tres tallers programats a càrrec de l’empresa d’educació ambiental “Quatrepasses”. També va ser molt seguida la visita al conjunt feta a partir de les 12 del migdia, malgrat el tram inicial es fes encara sota la pluja.copy_of_FestaParc2.jpg

Núria Molist, la directora de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, explicava que en el moment central de les activitats la pluja va fer acte de presència, impedint que algunes de les propostes es fessin tal i com es preveien.(àudio)

Malgrat el mal temps, van ser forces les persones que diumenge al matí es van acostar fins al Conjunt Monumental. L’estimació és que en van ser prop de 300.(àudio)

S’havia anunciat que en cas de pluja les activitats es farien a l’interior del Local Rossend Montané de Sant Miquel, però  finalment es va valorar que no era aconsellable fer-ho així pel temps que comportaria la feina de desmuntatge al castell i de muntatge de nou al local. I és que, tal i com va començar al dia, no es preveia que la pluja acabaria sorprenent a la Festa Major del Parc.

Amb una gran afluència, sí que es van realitzar els tallers d’elaboració d’un hort al balcó i d’ambientadors naturals que, dins de l’aula d’interpretació, oferia “Quatre passes”. Montse Jané, una de les monitores, explicava que per a elles és ben especial participar en activitats als parcs del Garraf, Olèrdola i El Foix.(àudio)

A Olèrdola, la propera activitat prevista dins del programa “Viu El Parc” es farà diumenge a les 6 de la tarda, al Local Nou de Moja, amb l’actuació del grup d’animació infantil País de Cotó que presentarà l’espectacle “La fàbrica dels somnis”.

 

Document Actions