Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La pluja condiciona però no impedeix la celebració de la XIIa Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta

L’inici de la cercavila es va avançar respecte l’hora anunciada i el recorregut va ser més curt
Final de la cercavila, davant la Societat
Final de la cercavila, davant la Societat

dilluns 22 octubre 2012

 

L’amenaça de pluja i la seva aparició final va condicionar aquest diumenge la XIIa edició de la Trobada de Gegants a Sant Pere Molanta, però no fins al punt de suspendre l’activitat. Davant el temor de ser sorpresos per un xàfec, l’inici de la cercavila es va avançar uns minuts respecte l’horari previst. Un cop començat el trajecte, abans de dos quarts d’una del migdia, es va decidir escurçar el recorregut coincidint amb l’aparició de les primeres gotes.

Malgrat el temps, el compromís de les colles geganteres convidades es va mantenir inalterable. Van desplaçar-se les 5 agrupacions convidades i un cop la cercavila en marxa la van completar seguint les indicacions dels organitzadors, els geganters de Sant Pere Molanta, a un ritme molt àgil.

En aquesta Trobada hi van prendre part els gegants de Camprodon, els d’Esplugues de Llobregat, els Gegants de Viserda de Monistrol de Montserrat, els gegants de Sant Jaume de Barcelona, els del barri del Poble Nou de Manresa i els amfitrions, en Pere Moranta i la Griselda, que tancaven la comitiva.

Al tram final del recorregut, de tornada davant del bar de la Societat, va cridar l’atenció els impermeables que portaven els gegants del barri del Poble Nou de Manresa, una peça que va resultar molt últim aquest diumenge. Permetia veure les cares de la parella i cobria la seva roba, sense patir pel seu estat. Un dels integrants d’aquesta colla, en Valentí Serra, també destacava que, malgrat el temps, la Trobada s’havia pogut fer.(àudio)

Valentí Serra assenyalava que la nova C15 havia permès que els territoris que connecta es veiessin apropats també en l’àmbit dels intercanvis culturals. Això també s’aprofitava des del món geganter, que compta amb la implicació de moltes agrupacions que “ho senten i ho fan sentir”. (àudio)

Santi Muniente, cap de colla dels Geganters de Sant Pere Molanta, indicava que per precaució van decidir avançar la cercavila i fer-la més curta, tenint en compte que la pluja pot malmetre les peces.(àudio)

Muniente recordava que cada any miren de portar gegants diferents amb el propòsit d’ampliar els atractius cada any de la trobada i donar a conèixer el poble i el municipi (àudio)

El cap de colla dels geganters de Camprodon, Xavi Planeses, també es mostrava satisfet perquè la Trobada s’hagués mantingut, malgrat la molèstia de la pluja . En el seu cas, quan van sortir des de Camprodon fins a Sant Pere Molanta plovia amb molta intensitat. (àudio)

Els geganters de Sant Pere Molanta van oferir un dinar de germanor a l’interior de la Sala als membres de les colles participants, lliurant un record a cada agrupació.  Els organitzadors han volgut agrair la predisposició de totes les colles, les col·laboracions rebudes per fer la trobada i l’acompanyament de la colla de grallers “4 sons” de Moja.

Document Actions