Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La presentació del còmic “Bruixes 1617” reivindica la cultura remeiera

Les activitats lúdiques i culturals organitzades dins la jornada “Vine a embruixar-te” van atraure a un públic familiar

dilluns 05 juliol 2021

La jornada “Vine a embruixar-te” , celebrada el dia de Sant Joan a la Masia Torreblanca sota l’organització de l’Ajuntament d’Olèrdola,  tenia com a principal reclam el col·loqui de presentació del còmic “Bruixes 1617. L’any del diluvi”. L’argument de la novel·la gràfica d’Oriol Garcia Quera, amb les exposicions dels historiadors especialistes Agustí Alcoberro i Pau Castell, va ser un dels continguts destacats de la jornada i es convertia en l’activitat que  comptava amb una presència més nodrida d’espectadors. Però no va ser pas l’únic al·licient de la jornada.

A l’entrada del recinte, la narradora Mercè Martínez va oferir a l’inici de la jornada una variada sessió de contes de bruixes i un taller. En el mateix moment es va fer el taller anunciat d’herbes remeieres, que va permetre satisfer moltes curiositats dels inscrits a l’activitat sobre les propietats curatives de plantes presents als nostres boscos.

Després de la presentació de l’alcalde, Lucas Ramírez, es van iniciar les intervencions dels dos especialistes en la matèria, que van ser totalment captivadores i van saber transmetre de manera entenedora els seus coneixements sobre la persecució que es va dur a terme envers les dones amb el rerefons de la bruixeria.

Amb el taller dedicat als licors d’herbes finalitzava la jornada. Aquesta activitat per adults també va captar l’interès, just  ara que aquests beuratges es troben en un moment àlgid.

Document Actions