Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La processó es referma com una de les activitats més seguides de la Festa Major de Moja

Els diables petits “Les Espurnes” de la Ràpita i els gegants de Sant Andreu de la Barca van ser les colles convidades
El Toc d'Olèrdola estrenava un nou ball
El Toc d'Olèrdola estrenava un nou ball

dimarts 01 agost 2017

Dissabte al vespre Moja vivia una animada processó plena d’ingredients d’interès. L’esdeveniment era tot un fidel aparador de la vitalitat dels grups locals de cultura popular i permetia comprovar com l’acte s’ha acabat refermant entre les activitats més seguides de les que es programen per  Festa Major a Moja.  La processó va sortir amb una mitja hora de retard respecte de l’horari previst perquè els Diables tenien concertada l’assistència obligatòria de l’ambulància a les 8 del vespre. Amb flexibilitat i bon criteri, els grups van aprofitar aquest marge de temps per a fer cadascun el seu primer ball en una plaça de l’Església plena de gent, davant la imatge de Sant Jaume.copy_of_Process2.JPG

Moltes van ser les notes d’interès de la processó. Van agradar els gegants de Sant Andreu de la Barca i van exhibir-se amb motivació els diables petits “Les Espurnes” de la Ràpita, l’altra colla convidada de fora de Moja present a la processó. El grup de bastoneres el  Toc d’Olèrdola estrenaven un nou ball i de nou posaven de manifest que són una agrupació plena d’energia. També cridava l’atenció que el grup de capgrossos l’integren infants molt petits  i que el ball de panderetes és molt nombrós. El ball de cintes executa les seves coreografies amb elegància treballada i la colla gegantera coordinava amb solvència els portadors de la Josepa , del Ramon, dels gegantons i dels gegantins. En el seguici dels Diables i del Drac destacaven els nous diables petits incorporats a la colla, en una mostra més de que  bona part dels infants del poble estan plenament integrats en les entitats que donen vida a la Festa Major.

El cap de colla dels geganters de Sant Andreu de la Barca, Albert Vallespín, destacava l’ambient de la processó i considerava que la gent estava molt implicada seguint amb interès les evolucions dels balls.(àudio)

Entre portadors i músics, l’expedició a Moja dels geganters de Sant Andreu de la Barca la formaven 30 persones. Les seves cinc peces representen el Sol i la Lluna, un graller i una dansaire i l’astròleg Halley.(àudio)

La processó va transcorre amb el ritme previst i es va poder arribar de nou a la plaça de l’Església abans de les 10.copy_of_process3.JPGprocess5.jpg

Escolta l'entrevista a Albert allespín, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions