Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Trobada d’Olèrdola oferirà de nou activitats per a passar un intens cap de setmana al castell

Mantenint el propòsit de reunir a veïns de tots els nuclis,la festa del municipi es farà el 14 i 15 de maig

dimecres 04 maig 2016

La programació de la 36a Trobada d’Olèrdola manté els actes més emblemàtics i consolidats, però també incorpora alguna novetat destacada. Els actes tindran lloc enguany del 13 al 15 de maig, coincidint amb el cap de setmana immediatament anterior al dilluns de la segona Pasqua, com és habitual. El propòsit  de la Trobada no canvia des de la seva fundació. I no es altre que el d’oferir activitats que facilitin la trobada i la relació de veïns de tots els nuclis del municipi en un espai que identifica a Olèrdola com és el Conjunt Monumental. Aquest punt de partida marca que no s’hagin plantejat canvis que variïn el caràcter de la Trobada, com podria haver estat el cas si s’hagués optat per introduir fires d’artesania. Miriam Mulinari, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola i coordinadora de la Trobada, indica que cada any es plantegen què fer per adaptar la Trobada a les necessitats dels veïns, però afegia que la Trobada s’espera especialment perquè el seu centre d’interès és la possibilitat de poder passar un cap de setmana al castell.(àudio)

El primer dels actes que obre la programació és la celebració del XXIII sopar de regidors i exregidors, divendres 13 de maig, en un dels restaurants del municipi.

Dissabte, a partir de les 5 de la tarda, es tindrà accés a l’acampada. De 5 a 8 de la tarda hi hauran inflables infantils i a dos quarts de 6 la Mancomunitat oferirà el taller de manualitats amb materials reutilitzables “Enlaira’t”. A les 6 s’ha programat una xocolatada popular i a dos quarts de 8 arriba la novetat del tast de gintònics que organitza el grup de bastoneres “El toc d’Olèrdola.”. Miriam Mulinari explicava que la participació de les entitats és clau per a fer una Trobada ben  viva. (àudio)

A dos quarts de 9 del vespre de dissabte es començarà a servir la botifarrada i a les 9 del vespre es preveu l’inici de la caminada nocturna que organitza Tríade. A les 10 de la nit es podrà gaudir de concert i ball de swing a càrrec del Quartet Scaramouche. Prèviament hi haurà una classe oberta de lindy hop a càrrec del professor de l’escola SwingCats , Aitor Leniz.

Diumenge, la primera de les activitats serà la sardinada popular,a les 8 del matí. De 10 a 12  les puntaires d’Olèrdola mostraran els seus treballs i en aquest mateix horari també es podrà participar en el concurs de dibuix, que manté la categoria absoluta a partir de 3r d’ESO a més de les habituals per a infants. A les 11, al pla dels Albats, hi haurà missa i a partir de les 12 s’ha programat l’acte de lliurament dels Premis del concurs de dibuix per passar seguidament a l’acte de lliurament del Premi Rossend Montané. Miriam Mulinari destacava que aquest any havia funcionat prou bé la crida feta a les entitats perquè proposessin candidats al premi.(àudio)

Després del lliurament del premi hi haurà exhibició dels balls folklòrics del municipi i a continuació la 26a paella popular, que preveu cuinar-se per a 600 persones. A les 4 de la tarda arriba una activitat ben original: “Pedala amb energia” , que consisteix en aplicar l’energia de pedalar en una bicicleta estàtica  per a obtenir granissats. A dos quarts de 5 d ela tarda hi haurà “El xou d’Angelita Jolin!” de la companyia Marta Riba i GAAC. A partir de les 5 es podrà fer descens en super tirolina i el darrer dels actes programats serà, a partir de dos quarts de 6 , la guerra d’aigua.

Escolta l'entrevista a Miriam Mulinari, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions