Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nom més votat per a la nova plaça de Sant Pere Molanta ha estat “Palau Moranta”

En aquesta primera experiència de decisió telemàtica, han participat prop del 7% dels veïns del poble majors de 18 anys

dimecres 07 desembre 2016

La nova plaça de Sant Pere Molanta es dirà plaça “de Palau Moranta”. Entre les 8 propostes que podien triar els veïns del poble de més de 18 anys, el nom de Palau Moranta ha estat l’opció més votada. Ha rebut el 46% dels vots emesos. La segona proposta més votada ha estat la de plaça de “La Llar d’Infants”, amb un 15% dels vots. Amb un percentatge del 12% han empatat els noms de “Pàmpol” i “Jordi Petit”. El nom d’”Anna Gallego” assolia el 8% dels vots emesos, mentre que els de “Muriel Casals” i “de la Vinya” se situaven en el 4%.El nom de “Plana Rodona” no ha rebut cap vot.

Salvi Vendrell, coordinador del procés de participació, destacava aquest clar triomf del nom “Palau Moranta”.(àudio)

La participació ha estat del 6’5% dels veïns de Sant Pere Molanta majors de 18 anys. La dada representa gairebé doblar la dada de participació de la primera fase, dedicada a que els veïns formulessin propostes de nom. Vendrell valorava que la dada de participació , tot i no ser “un èxit”, cal interpretar-la com a “acceptable” tenint en compte els precedents en participació per internet a altres ajuntaments.(àudio)

Un dels aspectes més satisfactoris d’aquest primer procés de participació a través d’Internet  convocat per l’Ajuntament d'Olèrdola ha estat que no s’ha registrat cap incidència tècnica. Els veïns han pogut votar en la forma en què s’havia anunciat, de manera senzilla i còmode.(àudio)

En aquesta fase de votacions per decidir el nom, el 65% dels vots emesos corresponien a persones d’entre 31 i 65 anys d’edat. El 19% tenien entre 18 i 30 anys; mentre que el 15% dels votants eren majors de 65 anys. El 54% dels vots els han emès homes i el 46% dones. Una dada rellevant ha estat que fins el 92% de la participació ha estat en format telemàtic i només un 8% ha estat de forma presencial, aprofitant les sessions d'assessorament que oferia l’Ajuntament.

Consulta les dades del procés de participació accedint aquí

Escolta l’entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions