Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ràpida actuació de l’ADF d’Olèrdola ha garantit que es resolguessin les incidències amb foc aparegudes durant la Festa Major de Moja

L’actuació preventiva dels voluntaris de l’ADF es coordina amb l’Ajuntament, garantint la seva presència en els actes amb elements de foc

dimarts 25 juliol 2023

 

La ràpida i eficaç actuació de l’ADF Rossend Montané d’Olèrdola ha fet possible que es resolguessin sense conseqüències rellevants les incidències amb foc aparegudes aquests darrers dies durant la Festa Major de Moja. El coordinador de l’ADF, Raimon Forns, explicava que entre la mitja dotzena d’incidències registrades cal anotar la ràpida intervenció en una crema d’arbusts i herbes durant el castell de foc, la nit del divendres. També es va actuar apagant connats d’incendis en dues parcel·les durant la cercavila, la tarda de dissabte. Una d’aquestes actuacions es va produir en l’interior del pati d’una casa abandonada a la Carrerada.(àudio)

Forns destaca que l’actuació de l’ADF és preventiva. La seva tasca en les festes populars del municipi es coordina amb l’Ajuntament.(àudio)

En cada acte amb presència de foc, l’ADF mobilitza dos vehicles d’extinció ràpida. (àudio)

L’ADF la forma personal voluntari i des de l’Ajuntament s’ha volgut fer un agraïment públic a la seva tasca. L’actuació en actes de festes populars coincideix aquests dies amb una especial activació de l’ADF, que té un paper destacat en les tasques de prevenció i vigilància al bosc. Aquestes darreres hores, tal i com ja van fer la setmana passada, han participat en l’operatiu per senyalitzar la prohibició d’accés al parc natural a causa de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa.

 

Escolta l'entrevista a Raimon Forns, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions